Jednoduchý, nekomplikovaný bezlepkový chléb, který jsem pekla ve formě na toustový chléb. Téměř do každého chleba přidávám nějaké to semínko, ani tento chléb není výjimkou. Kdo nemá rád, nepřidá:-).
Bezlepkovou směs na tento chléb jsem si připravila, jak je mým zvykem sama a je obohacena o bezlepkovou BIO kaštanovou mouku z našeho eshopu.
Pokud hledáte BIO bezlepkový eshop, kde všechny vychytávky na bezlepkové pečení samozřejmě máme, můžete navštívit náš eshop.celiakarna.cz.
Snadné, příprava 15 minut, kynutí asi 1 hodina, pečení cca. 50 minut
Bez lepku a bez masa
SUROVINY na bezlepkový chléb:
2 hrnky bezlepkové mouky, použila jsem: rýžovou 1 hrnek, 1/2 hrnku tapiokové, 1/4 hrnku kaštanové mouky a 1/4 hrnku pohankové mouky
1 lžička xantanu
1 vejce
1 lžička soli (Himalájská)
2 lžíce drceného lněného semínka
2 lžíce dýňových semínek
1 balení sušeného bezlepkového droždí
1 lžička medu
1 lžička octu
1 lžíce oleje
voda (vlažná) budeme přidávat postupně
Chybí Vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!
POSTUP přípravy bezlepkového chleba:
Smícháme suché přísady (mouka, xantan, sůl, droždí, semínka) a dáme do kuchyňského robota.
Promícháme si všechny tekuté přísady, včetně vejce, asi v hrnku vody. Další vodu můžeme přidat později, pokud bude těsto příliš tuhé.
Do suchých přísad přidáme tekutiny a zpracujeme těsto. Trvá to pár minut. Buď pracujeme v robotu nebo ručně:-).
Těsto necháme na teplém místě vykynout, mělo by zdvojnásobit svůj objem.
Pečeme v předem předehřáté troubě na 220 °C asi 45 minut.
Po upečení necháme na mřížce vystydnout.
A užijeme si parádní bezlepkový chléb, který zvládne naprosto každý!
Nemáte doma jedno-druhové bezlepkové mouky nebo třeba bavlněný BIO pytlík na chleba, ve kterém můžete Vaše bezlepkové chleby skladovat? Vyzkoušejte náš bezlepkový eshop.celikarna.cz
Přeji Vám úspěšné pečení!
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments