top of page

Bezlepkový chléb NAAN

  • Obrázek autora: Dagmar Matějková
    Dagmar Matějková
  • 14. 5. 2024
  • Minut čtení: 2

Aktualizováno: 28. 5. 2024

Bezlepkový chléb Naan se hodí nejen k čočkovému Dhálu, ale také třeba k červenému nebo zelenému kari, Chicken Tikka Masala, kořeněné cizrně a dalším pochoutkám indické kuchyně.


Jedná se o vláčnou placku, na kterou nanášíme lahodnou omáčku nebo ji rovnou máčíme v kari. Poslouží nám jako improvizovaný příbor. Bezlepkový chléb Naan se dá poměrně těžko koupit v běžné síti a pokud na něj někde narazíme, většinou to není úplná delikatesa.


Domácí bezlepkový chléb Naan není komplikovaný ani na suroviny, ani na přípravu. Jediné, čeho je nutné se vyvarovat, je smažení placek na vysokou teplotu. Placky se nám spálí a nebudou hotové.


Jen to focení. Placky nejsou moc fotogenické. Jak jídlo na focení nijak "nečančám" byla to docela výzva. Fotila jsem bezlepkový Naan až na druhý den, kdy jsem Naan ohřála v mikrovlnce a dali jsme si bezlepkový Naan a Dhál. Dhál se krásně rozležel a bezlepkový Naan byl i na druhý den vláčný a voňavý.


Pokud hledáte potraviny bez lepku a výběrové BIO a Demeter kvalitě, koukněte do našeho 100 % bezlepkového eshopu.


  • Snadné, příprava asi hodinu včetně kynutí

  • Bez lepku a masa


Bezlepkový chléb NAAN

SUROVINY na bezlepkový Naan asi 10 ks:


Bezlepkový Naan
Chybí vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!
Bezlepkový Naan

POSTUP přípravy na bezlepkový Naan:

  • Smícháme suché ingredience.

  • Přidáme všechny tekuté přísady - jogurt, vejce atd. mají mít pokojovou teplotu. Vodu přidáváme naposled, podle potřeby.

  • V robotu vypracujeme hladké těsto.

  • Těsto necháme asi 45 minut kynout, mísu přikryjeme potravinářskou fólií.

  • Následně si rozdělíme bezlepkové těsto na asi 10 stejných kusů a válečkem, postupně, vyvalujeme placky.

  • Pečeme na nepřilnavé pánvi na velmi nízkou teplotu. Můžeme přidávat máslo nebo Ghí, doporučuji bezlepkový Naan potírat slabou vrstvou. Máslo se rádo připaluje.

  • Uchováváme v teple a podáváme s naším oblíbeným indickým jídlem.


Bezlepkový Naan a čočkový Dhál

Už jste navštívili náš nový bezlepkový obchod v Praze?

Bezlepkový obchod Šternberkova 1352/12, 170 00  Praha 7

Adresa: Šternberkova 1352/12, 170 00 Praha 7 - Holešovice, Tramvaj: Veletržní palác, Metro: Vltavská

Po - Pá: 10.00 - 18.00, So: 9.00 - 12.00

Preferujeme platbu kartou.


Těšíme se na viděnou!


Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


© 2020-2025 Matricaria Chamomilla s.r.o., All rights reserved

Matricaria Chamomilla s.r.o.

Ing. Dagmar Matějková Chudárková, Jednatelka společnosti

Sídlo: Jaromírova 588/32, 128 00  Praha 2, Česká Republika  

IČO: 023 62 597, DIČ: CZ 023 62 597 (plátce DPH) 

Spisová značka: C 218592 vedená u Městského soudu v Praze   

Kontaktní e-mail: info@celiakarna.cz    

  • YouTube
  • Spotify
  • Celiakarna
  • Celiakarna.cz
bottom of page