• Dagmar Matějková

PEČENÝ ČAJ

Pečený čaj můžeme připravovat dle sezóny a samozřejmě dle naší chuti. Můžeme použít různé koření nebo druhy ovoce, které zrovna už není v nejlepší kondici. Chutná znamenitě.

  • Velmi snadné, příprava 1 hodina

  • Bez lepku, vajec, masa a laktózy.

Suroviny na 3 sklenice obsahu 200 ml:

  • 2 jablka

  • 2 pomeranče

  • 1 mandarinka

  • 1 hrnek jahod

  • 1 citron

  • 1, 5 hrnku třtinového cukru

  • 2 ks skořice celé

  • 1 hvězdička badyánu

  • 1 lžička hřebíčku



Postup přípravy:

  • Ovoce omyjeme, očistíme, zbavíme kůry a jádřinců. Nakrájíme na kousky asi 2×1 cm. Dáme do pekáče, přidáme koření, které jsme si rozdrobili nebo zpracovali v hmoždíři. Zasypeme cukrem. Dáme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 1 hodinu. Občas promícháme.

  • Připravíme si sklenice (malé zavařovačky s víčkem), které důkladně vymyjeme – ideálně v myčce. Necháme vyschnout.

  • Pečený čaj nalijeme do sklenic, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Necháme vystydnout.

  • Pečený čaj dáme do hrníčků (2 lžičky na 2dl) a zalijeme vřelou vodou. Ovoce měníme dle sezóny a chuti.

#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkovachud #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #pecenycaj #celiakarna #celiakarnacz #bezlaktozy #bezvaje #provegetariany

13 views0 comments

Recent Posts

See All
  • Celiakarna

© 2020 Matricaria Chamomilla s.r.o., All rights reserved

Ing. Dagmar Matějková Chudárková, jednatelka společnosti Matricaria Chamomilla s.r.o.

Sídlo: Jaromírova 588/32, 128 00  Praha 2, Česká Republika  

IČO: 023 62 597, Spisová značka: C 218592 vedená u Městského soudu v Praze