Dagmar Matějková

1. čvc 20212 min

Bezlepkový TOASTOVÝ CHLÉB

Aktualizace: bře 24

Tak se tedy přiznám. Vyšel až na druhý pokus. První letěl do koše. Vypadal, že je dokonale propečen, ale nebyl.

Dnes už to vyšlo. Má nádherně křupavou kůrku a uvnitř je báječně měkký a vláčný. Téměř by člověk nepoznal, že je to bezlepkový.

Smíchala jsem si svoji vlastní bezlepkovou moučnou směs, kdo preferuje koupenou směs, může ji samozřejmě použít.

  • Snadné, příprava včetně pečení 2 hodiny

  • Bez lepku a bez masa

SUROVINY na bezlepkový chléb:

POSTUP na přípravu toustového chleba bez lepku:

  • Připravíme si formu na toastový chléb. Já mám silikonovou.

  • Sušené droždí si rozpustíme ve vlažné vodě.

  • Suché přísady si promícháme a dáme do robotu.

  • Přidáme mokré přísady a necháme robot nebo naše ruce pracovat. Asi tak 5 minut.

  • Těsto jsem nechala cca. 20 minut odpočinou. Pak jsem ho ještě jednou, tentokrát vařečkou prohnětla.

  • Poté jsem ho dala do formy a nechala nakynout.

  • Troubu jsem si předehřála na 220 °C a dala jsem do ní také nádobku s vodou.

  • Jakmile je těsto vykynuté, pečeme cca. 1 hodinu. Mě peče trouba nějak pomalu, někdo bude mít hotovo dříve.
     

Jakmile máme upečeno, necháme na mřížce vychladnout.

Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇

A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.

📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.

    4750
    0