Dagmar Matějková
bře 242 min
Aktualizace: bře 28
U červené řepy většinou dominují dva názory. Buď ji lidé milují nebo ji nenávidí. Nevím, čím to je. Možná konzistence, jistá zemitost nebo snad také nedostatek inspirace, co s červenou řepou vlastně podniknout.
Nejen v bezlepkové stravě máme mnoho možností, jak s řepou pracovat, ať už ve formě pomazánek, salátů, polévek nebo třeba nakládanou nebo fermentovanou.
Tato pomazánka, samozřejmě, bez lepku Vás pravděpodobně mile překvapí nejen svou chutí. Dobrá zpráva také je, že se jedná o pomazánku veganskou.
Pokud hledáte potraviny bez lepku a výběrové BIO a Demeter kvalitě, koukněte do našeho 100 % bezlepkového eshopu.
Snadné, do 10 minut hotovo, jen je potřeba dýňová semínka nechat namočená, a to ideálně přes noc
Bez lepku, bez laktózy, masa a vajec
1 hrnek dýňových semínek
2 pečené, asi se nic nestane pokud budou vařené, červené řepy
olivový olej asi 2 lžíce
1 lžíce nastrouhaného křenu
2 lžíce citronové šťávy
sůl, pepř
bylinky a semínka dle chuti na ozdobu
Chybí vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!
Dýňová semínka propláchneme a dáme do mísy s vodou, já používám filtrovanou, a necháme je přes noc změknout.
Na druhý den semínka rozmixujeme společně s ostatními surovinami, ozdobíme a můžeme podávat.
Podáváme s čerstvým bezlepkovým pečivem, např. s tímto bezlepkovým toustovým chlebem.
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.