Dagmar Matějková

7. bře 20211 min

Bezlepkový PERNÍK

Aktualizace: 4. lis 2022

Tento perník je hotový velmi rychle a jako bonus - báječně chutná. Mouku jsem použila opět doma namixovanou, ale samozřejmě je možno koupit hotový bezlepkový mix. V mém receptu hraje prim mouka arašídová, která je mojí aktuální favoritkou. Jedná se o recept bez vážení, takže stačí mít po ruce hrnek a lžíci. Chutí mi s pomerančovou marmeládou připomíná Sachr.

  • Velmi snadné

  • Bez lepku a masa.

SUROVINY:

  • 1 hrnek mixu bezlepkové mouky. Já jsem použila kokosovou, arašídovou, rýžovou a pohankovou.

  • 3 lžíce třtinového cukru (kdo má rád více sladké dezerty přidá cukr)

  • 1 lžíce kakaa

  • 1 lžíce másla (rozpuštěné)

  • 4 lžíce olivového oleje

  • špetka soli

  • 1 kypřící prášek do perníku (bez lepku)

  • 1 lžička perníkového koření

  • 2 vejce

  • 1 hrnek mléka

  • máslo na vymazání formy a trocha kokosu na vysypání

  • pomerančová marmeláda na potření a kokos na posypání

Postup přípravy:

  • Suché přísady smícháme dohromady a přidáme přísady tekuté, vše dobře promícháme.

  • Nalijeme do vymazané máslem a kokosem vysypané formy. Pečeme při 180°C asi 45 minut.

  • Nakonec necháme vychladnou na mřížce.

  • Jakmile je koláč vystydlý, potřeme jej pomerančovou marmeládou a poprášíme kokosem.

Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇

A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.

📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.

    7930
    2