Dagmar Matějková
5. lis 20211 min
Aktualizace: 2. lis 2022
Hotovo během pár minut a nenáročné na suroviny. Stačí mít doma lilek, česnek a olivový olej a máte o večeři postaráno. Není potřeba mít žádné speciální suroviny, postupy nebo znalosti.
Velmi snadné, příprava 50 minut, včetně pečení
Bez lepku, vajec a laktózy.
1 lilek
sůl, pepř
8 stroužků česneku
4 lžíce olivového oleje
Omyjeme si lilek a rozkrojíme jako na fotografii.
Česnek si očistíme a nakrájíme na plátky.
Do lilku uděláme hluboké zářezy ostrým nožem, ale ne skrz.
Dáme do pekáče, osolíme a opepříme a do zářezů dáme česnek.
Vše pokapeme olivovým olejem.
Dáme do remosky nebo trouby, kterou jsme si rozehřáli na 220 °C. Pečeme, až je lilek zlatý, trvá to asi 45 minut.
Můžeme podávat. Jako příloha se hodí bramborová kaše nebo třeba jen zeleninový salát.
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.