Dagmar Matějková

5. lis 20211 min

Bezlepkový PEČENÝ LILEK s česnekem

Aktualizace: 2. lis 2022

Hotovo během pár minut a nenáročné na suroviny. Stačí mít doma lilek, česnek a olivový olej a máte o večeři postaráno. Není potřeba mít žádné speciální suroviny, postupy nebo znalosti.

  • Velmi snadné, příprava 50 minut, včetně pečení

  • Bez lepku, vajec a laktózy.

Suroviny pro 2 osoby:

  • 1 lilek

  • sůl, pepř

  • 8 stroužků česneku

  • 4 lžíce olivového oleje

Postup přípravy:

  • Omyjeme si lilek a rozkrojíme jako na fotografii.

  • Česnek si očistíme a nakrájíme na plátky.

  • Do lilku uděláme hluboké zářezy ostrým nožem, ale ne skrz.

  • Dáme do pekáče, osolíme a opepříme a do zářezů dáme česnek.

  • Vše pokapeme olivovým olejem.

  • Dáme do remosky nebo trouby, kterou jsme si rozehřáli na 220 °C. Pečeme, až je lilek zlatý, trvá to asi 45 minut.

Můžeme podávat. Jako příloha se hodí bramborová kaše nebo třeba jen zeleninový salát.

Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇

A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.

📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.

    1460
    0