Dagmar Matějková

10. pro 20211 min

Bezlepkový a bezlaktózový SLANÝ KARAMEL

Aktualizace: 2. lis 2022

Slaný karamel jsem tvořila proto, protože jsem chtěla slepit mé perníčky dohromady a ještě je vykoupat v hořké čokoládě. Recept přidám snad brzy. Slaný karamel jsem dělala s kokosovým mlékem, klidně můžete použít kokosovou smetanu, bude hustější.

  • Snadné, příprava 15 minut

  • Bez lepku, laktózy, vajec a samozřejmě také masa

SUROVINY:

  • 1 balení malé (150 ml) kokosového mléka

  • 2 lžíce cukru (tmavý třtinový)

  • 1/2 lžičky soli (Himalájská)

POSTUP:

  • Začneme tím, že si v rendlíku rozpustíme cukr. Bude to chvilku trvat a musíme dávat pozor, abychom cukr nespálili.

  • Jakmile máme hotovo opatrně přilejeme kokosové mléko a přidáme sůl.

  • Neustále mícháme a karamel necháme zredukovat na námi požadovanou hustotu.

  • Nakonec nalijeme do velmi pečlivě vypláchnuté skleničky nebo jiné nádoby, podle toho, co máme v úmyslu s karamelem dělat.

  • Já jsem slepovala perníčky - recept bude brzy k dispozici.

Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇

A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.

📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.

    8110
    0