Dagmar Matějková

19. lis 20211 min

Bezlepkové HOUSKY z ovesných vloček

Aktualizace: 2. lis 2022

Na tyto housky vám postačí bezlepkové ovesné vločky, tvaroh a pár dalších drobností. Nevěřila jsem, že tento recept bude fungovat, ale překvapivě vše dopadlo dobře a housky jsou fenomenální.

  • Snadné, příprava 2 hodiny

  • Bez lepku, vajec a bez masa

SUROVINY:

  • 1 hrnek bezlepkových ovesných vloček

  • 1/2 balení sušeného droždí

  • 1/2 lžičky soli (Himalájská)

  • 1 balení tučného tvarohu

  • asi 1/4 hrnku vlažné vody (přilévejte postupně)

POSTUP:

  • Suroviny smícháme a utvoříme těsto, které není ani tuhé, ale ani tekuté.

  • Necháme kynout cca. 30 minut, poté vytvoříme koule a necháme kynout pod utěrkou dalších cca. 10 minut.

  • Troubu si předehřejeme na 190 °C a jakmile jsou housky vykynulé, dáme je na plech s pečícím papírem.

  • Jakmile máme hotovo, pečeme cca. 45 minut.

Po upečení necháme na mřížce vychladnout.

Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇

A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.

📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.

    10530
    0