Dagmar Matějková

30. dub 20221 min

Bezlepková OVESNÁ KAŠE

Aktualizace: 2. lis 2022

Někde jsem se dočetla, že ovesná kaše čistí náš zažívací trakt. Ovesná kaše bez lepku je vynikající a snadná snídaně plná vlákniny a zdraví prospěšných látek. Dělám ji pokaždé jinak, podle toho jaká semínka, ořechy a ovoce mám k dispozici. Dávám do ní strouhaný kokos a nevynechám skořici. Pro tentokrát jsem použila i pravou vanilku a vůbec to nebylo špatné.

Vyzkoušejte! Stojí to za to. Je to snadné, můžete experimentovat nebo si uklidit ve spíži:-).

  • Snadné, doba přípravy 15 minut.

  • Bez lepku, vajec a bez masa

Suroviny na 2 - 3 porce:

  • 1 hrnek ovesných vloček bez lepku

  • 2 lžíce kokosu

  • 1 lžíce slunečnicových semínek

  • 1 lžíce dýňových semínek

  • 1 lžíce lněných semínek

  • hrst ořechů mandle, lískové ořechy, kešu. Můžete také použít sušené ovoce nebo třeba fíky a datle.

  • špetka soli

  • 1 lžíce medu

  • 2 hrnky mléka nebo rostlinného mléka

  • špetka skořice nebo pravé vanilky

  • sušené maliny, jahody, borůvky nebo jiné ovoce, ořechy, blanšírované mandle na ozdobu

  • med na pokapání (můžete použít také javorový, rýžový nebo sirup z agáve)

Postup přípravy:

  • Vločky a ostatní suroviny dáme do hrnce zalijeme mlékem a mícháme, až se nám vše začne vařit. To míchání je potřeba, mléko se rádo připaluje.

  • Necháme krátce provařit, kaše by měla získat konzistenci kaše - tedy ani tekutá, ani tuhá.

  • Rozdělíme do misek, ozdobíme ovocem a ořechy, pokapeme medem a podáváme.

Dobrou chuť přeji!

Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇

A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.

📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.

    1950
    0