• Dagmar Matějková

ZELNÝ SALÁT S PETRŽELKOU

Zelí není nikdy dost. Zelí je dle dnešních trendů něco, co je super lokální. Kysané zelí obsahuje velké množství vitamínu C. Moji rodiče doma vždy měli několik kameninových hrnců plných kysaného zelí. Tehdy jsem to samozřejmě brala jako samozřejmost. Dnes je tento trend zpět. Někteří výrobci již prodávají nádoby, ve kterých je možné si připravit kysané zelí i v městském bytě. Tento salát není z kysaného zelí, ale z čerstvého.

  • Snadné

  • Příprava 20 minut

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 menší hlávka zelí

  • 1 lžička kmínu

  • 1 lžička soli

  • 1 lžíce nasekané petrželky

  • 1 lžíce citronové šťávy

  • 1 lžička medu

  • 2 lžíce vody

Postup přípravy:

  • Zelí očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Osolíme a okmínujeme. Pořádně propracujeme zelí se solí a to nejlépe rukou. Je nutné zelí „mačkat“ tak dlouho, dokud nepustí šťávu.

  • Zelí necháme chvíli odpočinout a mezitím si připravíme zálivku z citrónové šťávy, medu a vody.

  • Nakonec k zelí přidáme nasekanou petrželku, zalijeme zálivkou, dobře promícháme a necháme vychladit.

#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkova #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #zeli #celiakarna #celiakarnacz #bezlaktozy #bezmasa #bezvajec

5 views0 comments

Recent Posts

See All
  • Celiakarna

© 2020 Matricaria Chamomilla s.r.o., All rights reserved

Ing. Dagmar Matějková Chudárková, jednatelka společnosti Matricaria Chamomilla s.r.o.

Sídlo: Jaromírova 588/32, 128 00  Praha 2, Česká Republika  

IČO: 023 62 597, Spisová značka: C 218592 vedená u Městského soudu v Praze