top of page
Obrázek autoraDagmar Matějková

Bezlepkový ZELNÝ SALÁT

Aktualizováno: 6. 11. 2022

Zelí není nikdy dost. Zelí je dle dnešních trendů něco, co je super lokální. Kysané zelí obsahuje velké množství vitamínu C. Moji rodiče doma vždy měli několik kameninových hrnců plných kysaného zelí. Tehdy jsem to samozřejmě brala jako samozřejmost. Dnes je tento trend zpět. Někteří výrobci již prodávají nádoby, ve kterých je možné si připravit kysané zelí i v městském bytě. Tento salát není z kysaného zelí, ale z čerstvého.

  • Snadné

  • Příprava 20 minut

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 menší hlávka zelí

  • 1 lžička kmínu

  • 1 lžička soli

  • 1 lžíce nasekané petrželky

  • 1 lžíce citronové šťávy

  • 1 lžička medu

  • 2 lžíce vody

Bezlepkový ZELNÝ SALÁT

Postup přípravy:

  • Zelí očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Osolíme a okmínujeme. Pořádně propracujeme zelí se solí a to nejlépe rukou. Je nutné zelí „mačkat“ tak dlouho, dokud nepustí šťávu.

  • Zelí necháme chvíli odpočinout a mezitím si připravíme zálivku z citrónové šťávy, medu a vody.

  • Nakonec k zelí přidáme nasekanou petrželku, zalijeme zálivkou, dobře promícháme a necháme vychladit.


50 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page