• Dagmar Matějková

TYMIÁNOVÉ KUŘECÍ STEAKY

Kuřecí stehna jsou šťavnatá a pokud si je, ideálně, ještě přes noc naložíme, budou dokonale křehká. Pokud stehna kupujeme balená, tak vybíráme s kůží. Samozřejmě, kdo dbá na štíhlou linii, může kůži odstranit. Ale jak dobře víme, tuk je nositelem chuti.

  • Velmi snadné, příprava 20 minut + čas na naložení

  • Bez lepku, laktózy a vajec.

Suroviny:

  • 4 vykostěná kuřecí stehna

  • 2 lžíce olivového oleje

  • sůl, pepř

  • 4 větvičky tymiánu

  • šťáva z jednoho citronu nebo limety

  • lžička medu



Postup přípravy:

  • Stehna vykostíme nebo koupíme již připravená. Maso nasolíme a opepříme.

  • Marinádu si připravíme z oleje, medu a citronové šťávy. Maso spojíme s marinádou, přidáme větvičky tymiánu a necháme marinovat, nejlépe přes noc.

  • Maso necháme dojít pokojové teploty a grilujeme na předem dobře rozehřátém grilu. Po ugrilování dáme maso do mísy/talíře, přikryjeme dalším talířem nebo pokličkou a na pár minut necháme odpočinout na teplém místě.

Podáváme se salátem nebo grilovanou zeleninou.


#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkovachud #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #kurecistehna #bezlaktozy #celiakarna #celiakarnacz #bezvajec

3 views0 comments

Recent Posts

See All
  • Celiakarna

© 2020 Matricaria Chamomilla s.r.o., All rights reserved

Ing. Dagmar Matějková Chudárková, jednatelka společnosti Matricaria Chamomilla s.r.o.

Sídlo: Jaromírova 588/32, 128 00  Praha 2, Česká Republika  

IČO: 023 62 597, Spisová značka: C 218592 vedená u Městského soudu v Praze