Původně jsem chtěla udělat jahodové knedlíky, ale jelikož jahody v obchodě nebyly, tak jsem udělala knedlíky s borůvkami. A nebylo to vůbec špatné. Mouku jsem použila rýžovou a na posypání jsem koupila Olešnický tvaroh, který se nemusí strouhat, stačí jej nadrobit.
Snadné, doba přípravy 30 minut.
Bez lepku a bez masa
Suroviny:
1 balení tvarohu v alobalu
1/2 hrnku rýžové mouky (polohrubá)
2 vejce velikosti M
špetka soli
1 lžíce kokosového cukru
2 lžíce másla
1 balení Olešnického tvarohu na posypání
Postup přípravy:
Velký hrnec s vodou a troškou soli přivedeme k varu, rozdrobíme si Olešnický tvaroh a rozpustíme si máslo.
Mezitím si tvaroh v alobalu smícháme s moukou, solí a vejci a vypracujeme těsto. Pracuje se s ním dobře, nelepí se a je vláčné. Mouku uvádím orientačně, neboť tvaroh může obsahovat hodně vody a poté bude potřeba přidat o něco více mouky.
Těsto naplníme ovocem a vytvoříme koule. Pokud máme kyselejší ovoce, přidáme trošku cukru. Já používám kokosový cukr.
Knedlíky dáváme do vařící vody a počkáme, až vyplavou.
Hotové ovocné knedlíky posypeme tvarohem, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Σχόλια