top of page
Obrázek autoraDagmar Matějková

Bezlepkové TVAROHOVÉ KNEDLÍKY

Aktualizováno: 4. 11. 2022

Původně jsem chtěla udělat jahodové knedlíky, ale jelikož jahody v obchodě nebyly, tak jsem udělala knedlíky s borůvkami. A nebylo to vůbec špatné. Mouku jsem použila rýžovou a na posypání jsem koupila Olešnický tvaroh, který se nemusí strouhat, stačí jej nadrobit.

  • Snadné, doba přípravy 30 minut.

  • Bez lepku a bez masa


Bezlepkové TVAROHOVÉ KNEDLÍKY


Suroviny:

  • 1 balení tvarohu v alobalu

  • 1/2 hrnku rýžové mouky (polohrubá)

  • 2 vejce velikosti M

  • špetka soli

  • 1 lžíce kokosového cukru

  • 2 lžíce másla

  • 1 balení Olešnického tvarohu na posypání



Bezlepkové TVAROHOVÉ KNEDLÍKY


Postup přípravy:


  • Velký hrnec s vodou a troškou soli přivedeme k varu, rozdrobíme si Olešnický tvaroh a rozpustíme si máslo.

  • Mezitím si tvaroh v alobalu smícháme s moukou, solí a vejci a vypracujeme těsto. Pracuje se s ním dobře, nelepí se a je vláčné. Mouku uvádím orientačně, neboť tvaroh může obsahovat hodně vody a poté bude potřeba přidat o něco více mouky.

  • Těsto naplníme ovocem a vytvoříme koule. Pokud máme kyselejší ovoce, přidáme trošku cukru. Já používám kokosový cukr.

  • Knedlíky dáváme do vařící vody a počkáme, až vyplavou.

  • Hotové ovocné knedlíky posypeme tvarohem, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.


Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



1 943 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Σχόλια


bottom of page