
Dagmar Matějková
TEPLÝ BRAMBOROVÝ SALÁT
Taková ta z nouze cnost. Máte hlad, nemáte chuť stát dlouho u sporáku, v lednici na vás koukají brambory, které jste uvařila včera. Pak se tam najde ještě trocha Balkánu, pár oliv a rajčata. A o dokonalou lahůdku, kterou musí zvládnout i malé dítě máte postaráno. Hotovo za pár minut.
Příprava 20 minut (bez vaření brambor), velmi snadné
Bez lepku, vajec a masa
SUROVINY na 2 porce:
5 uvařených brambor ve slupce
hrst cherry rajčátek
hrst oliv
2 lžíce olivového oleje
1/2 balení balkánského sýra
nějaké bylinky
sůl a pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:
Brambory si oloupeme a nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.
Nasekáme si bylinky a nakrájíme rajčata.
Na pánvi si rozehřejeme olivový olej, na kterém osmažíme brambory. Jakmile nám chytnou zlatou barvu, přidáme olivy a nakonec rajčata, která jen prohřejeme.
Posypeme bylinkami a na talířích dozdobíme Balkánským sýrem.
#bramborovysalat #bezlepku #celiakie #dagmarmatejkova #celiakarna #celiakarnacz #receptarna #receptarnacz #bezmasa #glutenfree #gluteinfrei #bezvajec #nonglutein #rychlavecere #teplybramborovysalat