• Dagmar Matějková

SEKANÁ S FENYKLEM

Sekané maso je oblíbené a velmi variabilní. Pokud máme doma mlýnek na maso, můžeme si samozřejmě maso připravit sami, ale není to nezbytně nutné. U dobrého řezníka nám maso rádi namelou. Fenykl je pro mnohé Čechy neznámý, ale pokud na něj někde natrefíte, nebojte se fenykl koupit. Hodí se k rybě, do salátů nebo třeba do sekané.

  • Snadné, příprava 10 minut, pečení 50 minut

  • Bez lepku a laktózy.

SUROVINY:

  • 600 g mletého hovězího masa

  • ½ bulvy fenyklu

  • 1 cibule

  • 4 stroužky česneku

  • hrst libečku

  • 1 vejce

  • hrst kostiček parmezánu nebo pecorina

  • sůl a pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Maso si umeleme. Cibuli, fenykl a česnek dáme do mixeru a umixujeme najemno. Libeček nasekáme.

  • Maso s cibulí, česnekem, fenyklem, vejcem a kořením dobře promícháme. Utvoříme váleček a do středu vložíme sýr, nakrájený na kostičky.

  • Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 50 minut.

Podáváme s bramborem, kaší nebo např. teplou zeleninou.


#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkova #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #sekana #bezlaktozy #celiakarna #celiakarnacz #fenykl

5 views0 comments

Recent Posts

See All
  • Celiakarna

© 2020 Matricaria Chamomilla s.r.o., All rights reserved

Ing. Dagmar Matějková Chudárková, jednatelka společnosti Matricaria Chamomilla s.r.o.

Sídlo: Jaromírova 588/32, 128 00  Praha 2, Česká Republika  

IČO: 023 62 597, Spisová značka: C 218592 vedená u Městského soudu v Praze