top of page

Bezlepková SEKANÁ S FENYKLEM

Aktualizováno: 6. 11. 2022

Sekané maso je oblíbené a velmi variabilní. Pokud máme doma mlýnek na maso, můžeme si samozřejmě maso připravit sami, ale není to nezbytně nutné. U dobrého řezníka nám maso rádi namelou. Fenykl je pro mnohé Čechy neznámý, ale pokud na něj někde natrefíte, nebojte se fenykl koupit. Hodí se k rybě, do salátů nebo třeba do sekané.

  • Snadné, příprava 10 minut, pečení 50 minut

  • Bez lepku a laktózy.

SUROVINY:

  • 600 g mletého hovězího masa

  • ½ bulvy fenyklu

  • 1 cibule

  • 4 stroužky česneku

  • hrst libečku

  • 1 vejce

  • hrst kostiček parmezánu nebo pecorina

  • sůl a pepř

Bezlepková SEKANÁ S FENYKLEM

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Maso si umeleme. Cibuli, fenykl a česnek dáme do mixeru a umixujeme najemno. Libeček nasekáme.

  • Maso s cibulí, česnekem, fenyklem, vejcem a kořením dobře promícháme. Utvoříme váleček a do středu vložíme sýr, nakrájený na kostičky.

  • Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 50 minut.

Podáváme s bramborem, kaší nebo např. teplou zeleninou.



Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.


11 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page