Salát s červenou řepou mám velmi ráda. Ano samozřejmě jsou mezi námi řepaři a ne-řepaři, kterým prostě řepa nechutná. Tak to asi nejsem schopna ovlivnit, ale co vím naprosto přesně, že tento salát si oblíbíte.
Velmi snadné, příprava 20 minut
Bez lepku, vajec a masa.
Suroviny pro 4 osoby:
4 ks vařené červené řepy
1 balení polníčku
1 kapie
2 rajčata
1 limeta
1 lžíce medu
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce balsamica
sůl, pepř
3 lžíce vody
kozí sýr (tvrdý)
Postup přípravy:
Řepu uvaříme nebo koupíme uvařenou, nakrájíme na měsíčky. Ostatní zeleninu očistíme, opláchneme a nakrájíme na sousta.
Zálivku připravíme z limetové šťávy, medu, vody, balsamica a olivového oleje. Zeleninu osolíme, opepříme smícháme se zálivkou.
Nakonec nakrájíme kozí sýr a dáme na salát. Salát podáváme vychlazený třeba s čerstvým bezlepkovým pečivem.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments