top of page
Obrázek autoraDagmar Matějková

Bezlepkový SALÁT z řepy a kozího sýra

Aktualizováno: 6. 11. 2022

Salát s červenou řepou mám velmi ráda. Ano samozřejmě jsou mezi námi řepaři a ne-řepaři, kterým prostě řepa nechutná. Tak to asi nejsem schopna ovlivnit, ale co vím naprosto přesně, že tento salát si oblíbíte.

  • Velmi snadné, příprava 20 minut

  • Bez lepku, vajec a masa.

Suroviny pro 4 osoby:

  • 4 ks vařené červené řepy

  • 1 balení polníčku

  • 1 kapie

  • 2 rajčata

  • 1 limeta

  • 1 lžíce medu

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 1 lžíce balsamica

  • sůl, pepř

  • 3 lžíce vody

  • kozí sýr (tvrdý)


Bezlepkový SALÁT z řepy a kozího sýra

Postup přípravy:

  • Řepu uvaříme nebo koupíme uvařenou, nakrájíme na měsíčky. Ostatní zeleninu očistíme, opláchneme a nakrájíme na sousta.

  • Zálivku připravíme z limetové šťávy, medu, vody, balsamica a olivového oleje. Zeleninu osolíme, opepříme smícháme se zálivkou.

  • Nakonec nakrájíme kozí sýr a dáme na salát. Salát podáváme vychlazený třeba s čerstvým bezlepkovým pečivem.


Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.


33 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page