• Dagmar Matějková

SALÁT S TUŇÁKEM

Variace na Salát Nicose. Velmi oblíbený v přímořským destinacích, ale i u nás si jistě najde své pevné místo. Salát je sytý, tak je klidně můžeme servírovat jako oběd nebo večeři.

  • Snadné, příprava 15 minut

  • Bez lepku a laktózy.

Suroviny pro 2 osoby:

  • ½ ledového salátu

  • ½ červené papriky

  • 6 cherry rajčátek

  • 2 vejce

  • 1 balení tuňáka v olivovém oleji

  • 3 brambory

  • šťáva z 1 citronu

  • 1 lžička medu

  • 1 lžíce olivového oleje

  • sůl, pepř

  • hoblinky parmazánu (není nutné)



Postup přípravy:

  • Uvaříme si vejce natvrdo (8 minut) a brambory do měkka. Brambory vaříme ve slupce a v osolené vodě.

  • Očistíme, nakrájíme nebo natrháme zeleninu. Nakrájíme vejce a brambory.

  • Zálivku připravíme z citronové šťávy, medu, vody a oleje. Zeleninu si osolíme a opepříme, zalijeme zálivkou, dobře promícháme. Dáme na talíře, ozdobíme tuňákem, vajíčky a bramborami, popř. hoblinkami parmazánu.

Podáváme jako sytou večeři. Můžeme doplnit pečivem, ale není to nutné.


#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkovachud #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #salat #bezlaktozy #celiakarna #celiakarnacz #tunak

5 views0 comments

Recent Posts

See All