top of page

Bezlepkové RIZOTO s hlívou

Aktualizováno: 6. 11. 2022

Hlíva ústřičná se považuje za super potraviny. V mojí domácnosti je velmi oblíbená a dávám ji velmi často jak pod maso, tak připravuji různé polévky nebo pracuji s hlívou i jako přílohou např. k rybě nebo kuřecímu steaku.

  • Velmi snadné, příprava 30 minut

  • Bez lepku, vajec a masa.

SUROVINY pro 4 osoby:

  • 1 hrnek rýže na rizoto (např. Alborio)

  • 1 cibule

  • 1 balení hlívy ústřičné (asi 2 hrnky)

  • 2 stroužky česneku

  • hrst petrželky

  • 1 lžíce másla

  • sůl, pepř, kmín

  • vývar nebo voda na podlévání (alespoň 2 hrnky)

  • 2 lžíce olivového oleje

  • hrst parmezánu

Bezlepkové RIZOTO s hlívou

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Nakrájíme si cibuli na kostičky, česnek a hlívu na plátky. Rozehřejeme si olivový olej a dáme orestovat cibuli a česnek. Poté přidáme nakrájenou hlívu, osolíme, opepříme, přidáme kmín.

  • K houbovému základu přidáme rýži a zalijeme vodou nebo vývarem – pouze 1/3. Za stálého míchání vaříme tak dlouho, pokud nebude rýže uvařená.

  • Poté dáme pryč z ohně, přidáme máslo a parmezán a necháme asi 2 minuty dojít. Nakonec přidáme bylinky a podáváme.


Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.


33 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentários


bottom of page