• Dagmar Matějková

RIZOTO S HLÍVOU

Hlíva ústřičná se považuje za super potraviny. V mojí domácnosti je velmi oblíbená a dávám ji velmi často jak pod maso, tak připravuji různé polévky nebo pracuji s hlívou i jako přílohou např. k rybě nebo kuřecímu steaku.

  • Velmi snadné, příprava 30 minut

  • Bez lepku, vajec a masa.

SUROVINY pro 4 osoby:

  • 1 hrnek rýže na rizoto (např. Alborio)

  • 1 cibule

  • 1 balení hlívy ústřičné (asi 2 hrnky)

  • 2 stroužky česneku

  • hrst petrželky

  • 1 lžíce másla

  • sůl, pepř, kmín

  • vývar nebo voda na podlévání (alespoň 2 hrnky)

  • 2 lžíce olivového oleje

  • hrst parmezánu


POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Nakrájíme si cibuli na kostičky, česnek a hlívu na plátky. Rozehřejeme si olivový olej a dáme orestovat cibuli a česnek. Poté přidáme nakrájenou hlívu, osolíme, opepříme, přidáme kmín.

  • K houbovému základu přidáme rýži a zalijeme vodou nebo vývarem – pouze 1/3. Za stálého míchání vaříme tak dlouho, pokud nebude rýže uvařená.

  • Poté dáme pryč z ohně, přidáme máslo a parmezán a necháme asi 2 minuty dojít. Nakonec přidáme bylinky a podáváme.

#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkova #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #hliva #superpotravina #ryze #celiakarna #celiakarnacz #bezvajec #vegetarianske #bezmasa

2 views0 comments

Recent Posts

See All
  • Celiakarna

© 2020 Matricaria Chamomilla s.r.o., All rights reserved

Ing. Dagmar Matějková Chudárková, jednatelka společnosti Matricaria Chamomilla s.r.o.

Sídlo: Jaromírova 588/32, 128 00  Praha 2, Česká Republika  

IČO: 023 62 597, Spisová značka: C 218592 vedená u Městského soudu v Praze