Hlíva ústřičná se považuje za super potraviny. V mojí domácnosti je velmi oblíbená a dávám ji velmi často jak pod maso, tak připravuji různé polévky nebo pracuji s hlívou i jako přílohou např. k rybě nebo kuřecímu steaku.
Velmi snadné, příprava 30 minut
Bez lepku, vajec a masa.
SUROVINY pro 4 osoby:
1 hrnek rýže na rizoto (např. Alborio)
1 cibule
1 balení hlívy ústřičné (asi 2 hrnky)
2 stroužky česneku
hrst petrželky
1 lžíce másla
sůl, pepř, kmín
vývar nebo voda na podlévání (alespoň 2 hrnky)
2 lžíce olivového oleje
hrst parmezánu
POSTUP PŘÍPRAVY:
Nakrájíme si cibuli na kostičky, česnek a hlívu na plátky. Rozehřejeme si olivový olej a dáme orestovat cibuli a česnek. Poté přidáme nakrájenou hlívu, osolíme, opepříme, přidáme kmín.
K houbovému základu přidáme rýži a zalijeme vodou nebo vývarem – pouze 1/3. Za stálého míchání vaříme tak dlouho, pokud nebude rýže uvařená.
Poté dáme pryč z ohně, přidáme máslo a parmezán a necháme asi 2 minuty dojít. Nakonec přidáme bylinky a podáváme.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comentários