• Dagmar Matějková

PSTRUH GRILOVANÝ

Pstruh je k dostání po celý rok a jedná se o velmi jemnou rybu, která nepotřebuje žádné zázračné koření a je připraven za pár minut. Obecně na rybu žádné rybí koření nedávám. Obvykle naprosto postačí sůl, pepř a kmín.

  • Velmi snadné, příprava a grilování 20 minut

  • Bez lepku, bez laktózy a bez vajec.

SUROVINY PRO 2 OSOBY:

  • 2 říční pstruzi

  • sůl, pepř, kmín

  • bylinky např. tymián, petrželka

  • 2 lžíce olivového oleje



POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Pstruhy očistíme, osolíme, opepříme, okmínujeme. Do břišní dutiny dáme bylinky smíchané se solí, pepřem, kmínem, olivovým olejem a bylinkami.

  • Necháme asi 1 hodinu marinovat.

  • Gril rozehřejeme na střední výkon. Ryby dáme do držáku na ryby a grilujeme, z obou stran, asi 10 minut.

#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkovachud #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #ryba #bezlaktozy #celiakarna #celiakarnacz #pstruh #bezvajec

3 views0 comments

Recent Posts

See All