- Dagmar Matějková
PORTOBELLO PLNĚNÉ
Portobello je moje oblíbená houba. Dneska je po celý rok k dostání a chutná znamenitě. Moje nejoblíbenější příprava je Portobello plněné. Můžeme si udělat rychlou večeři, ve stylu "co domov dal" a různých variant máme nespočet. Prostě, co najdu v lednici nebo ve spíži, mohu použít. Třeba kus sýra, nějakou unavenou petrželku nebo cibuli.
Snadné, příprava 30 minut
Bez lepku, vajec a masa, pokud nepoužijete Parmezán, tak i bez laktózy
SUROVINY (4 porce):
4 ks Portobella (velký žampion)
1 cibule
3 stroužky česneku
1 hrst petrželky
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce parmezánu (nemusí být)
sůl, pepř a kmín

POSTUP PŘÍPRAVY:
Portobella očistíme, vyjmeme nohu, kterou najemno nakrájíme. Klobouky dáme stranou. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme najemno, stejně tak petrželku.
Na pánev dáme olivový olej, orestujeme cibuli a česnek s kmínem, následně přidáme nasekanou houbu, osolíme a opepříme. Celé restování trvá asi minutu, až máme hotovo, přidáme petrželku.
Klobouky naplníme směsí, posypeme parmezánem, pokapeme olivovým olejem a dáme zapéci do trouby nebo do remosky. Bude to trvat asi 15 – 20 minut.
Podáváme se salátem nebo jako hlavní jídlo s bramborovou kaší.
#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkova #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #celiakarna #celiakarnacz #bezlaktozy #provegetariany #bezmasa #bezvajec