top of page

Bezlepkové POHANKOVÉ RIZOTO

Aktualizováno: 8. 11. 2022

Pohanka je přirozeně bezlepková, tzv. Pseudo-obilnina. Pro pohankové začátečníky, je nutno uvésti, že má zvláštní aroma. Nemusí, každému, být příjemné. Pohanka se dá použít místo pšeničných krup, ku příkladu, vánoční Kuba chutná báječně i z pohanky. K pohance ladí česnek, majoránka, ale je delikátní také jako sladká kaše s medem nebo třeba švestkami.

  • Snadné, příprava 30 minut

  • Bez lepku, laktózy a masa

SUROVINY (2 porce):

  • 1 hrnek pohanky

  • 2 hrnky vývaru, ideálně zeleninového nebo dle chuti

  • 1 balení hlívy ústřičné

  • 1 červené cibule

  • 4 stroužky česneku

  • 1 hrst zelené petrželky

  • 1 lžička kmínu

  • 2 lžíce olivového oleje

  • sůl a pepř

Bezlepkové POHANKOVÉ RIZOTO

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Pohanku si dobře propláchneme studenou vodou a dáme stranou. Cibuli nakrájíme najemno, česnek na plátky, hlívu nakrájíme na sousta. Nasekáme si petrželku.

  • Do hrnce dáme olivový olej, který zahřejeme a přidáme velmi krátce osmahnout kmín. Jakmile kmín začne „praskat“, přidáme cibuli a česnek a rychle restujeme asi 1 minutu.

  • Jakmile cibule a česnek chytá barvu zlata, přidáme hlívu, osolíme a opepříme. Počkáme, až hlíva pustí tekutinu. Následně přidáme pohanku, zprudka a rychle orestujeme a zalijeme připraveným vývarem.

  • Necháme vařit asi 20 min. až do odpaření tekutiny. Jakmile je pohanka hotová, přidáme petrželku a můžeme podávat.


Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



173 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page