Dostali jsme patison. Samozřejmě, že jsem slušně poděkovala a přemýšlela, co s ním. Jak se takové UFO asi připravuje. Nikdy jsem neměla odvahu, si tuto zeleninu koupit. Proč? Nevím.
O to zajímavější byla chuť, která minimálně nám připomíná kedluben. Nic lepšího mě nenapadlo, než patison naplnit a upéct s brambory, rajčaty a žampiony. Delikatesa, opravdu vynikající záležitost.
Velmi snadné, příprava 10 minut, pečení cca. 45 minut.
Bez lepku, vajec a masa.
SUROVINY:
1 patison - raději menší
4 brambory
2 rajčata
5 stroužků česneku
2 jarní cibulky
6 žampionů
2 lžíce nastrouhaného parmezánu
sůl, pepř
olivový olej
POSTUP PŘÍPRAVY:
Patison omyjeme a uřízneme vršek, lžící vyškrábeme semena.
Zeleninu si omyjeme, oloupeme, 5 stroužků česneku necháme ve slupce.
Brambory rozkrojíme na půl nebo podle velikosti na čtvrtiny, dáme do pekáče. K bramborám přidáme jedno nahrubo nakrájené rajče a 4 žampiony a 5 stroužků česneku, které jsme nechali ve slupce a jednu nahrubo nakrájenou jarní cibulku.
Na náplň si nakrájíme najemno 1 rajče, 2 žampiony, 1 jarní cibulku. Na olivovém oleji vše orestujeme, osolíme a opepříme.
Patison jemně osolíme a opepříme, naplníme směsí, posypeme sýrem, přiklopíme vrškem patisonu, dáme do pekáče k naší zelenině, kterou jsem osolili, opepřili a pokropili olivovým olejem.
Pečeme cca. 45 min, až je patison měkký.
Dobrou chuť!
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments