• Dagmar Matějková

PLNĚNÝ PATISON

Dostali jsme patison. Samozřejmě, že jsem slušně poděkovala a přemýšlela, co s ním. Jak se takové UFO asi připravuje. Nikdy jsem neměla odvahu, si tuto zeleninu koupit. Proč? Nevím.

O to zajímavější byla chuť, která minimálně nám připomíná kedluben. Nic lepšího mě nenapadlo, než patison naplnit a upéct s brambory, rajčaty a žampiony. Delikatesa, opravdu vynikající záležitost.


  • Velmi snadné, příprava 10 minut, pečení cca. 45 minut.

  • Bez lepku, vajec a masa.


SUROVINY:

  • 1 patison - raději menší

  • 4 brambory

  • 2 rajčata

  • 5 stroužků česneku

  • 2 jarní cibulky

  • 6 žampionů

  • 2 lžíce nastrouhaného parmezánu

  • sůl, pepř

  • olivový olej





POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Patison omyjeme a uřízneme vršek, lžící vyškrábeme semena.

  • Zeleninu si omyjeme, oloupeme, 5 stroužků česneku necháme ve slupce.

  • Brambory rozkrojíme na půl nebo podle velikosti na čtvrtiny, dáme do pekáče. K bramborám přidáme jedno nahrubo nakrájené rajče a 4 žampiony a 5 stroužků česneku, které jsme nechali ve slupce a jednu nahrubo nakrájenou jarní cibulku.

  • Na náplň si nakrájíme najemno 1 rajče, 2 žampiony, 1 jarní cibulku. Na olivovém oleji vše orestujeme, osolíme a opepříme.

  • Patison jemně osolíme a opepříme, naplníme směsí, posypeme sýrem, přiklopíme vrškem patisonu, dáme do pekáče k naší zelenině, kterou jsem osolili, opepřili a pokropili olivovým olejem.

  • Pečeme cca. 45 min, až je patison měkký.




Dobrou chuť!


#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkova #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #celiakarna #celiakarnacz #patison #bezmasa #provegetariany



Recent Posts

See All