• Dagmar Matějková

PLNĚNÉ TĚSTOVINY bez lepku alá "Maultaschen"

Maultaschen jsou plněné těstoviny "taštičky", které jsou velmi oblíbené převážně ve Švábsku, tedy v okolí Stuttgartu v Německu. Plní se samozřejmě masem, ale také třeba brokolicí nebo špenátem. Já jsem si dneska vybrala špenát a ricottu. Podávají se ve vývaru nebo se také opékají a můžeme je podávat s různými omáčkami nebo zeleninovými saláty.


  • Velmi snadné, příprava 30 minut

  • Bez lepku a masa.




SUROVINY na těsto:

  • 3/4 hrnku tapiokového škrobu

  • 3/4 hrnku rýžové mouky

  • 3 lžíce bramborového škrobu

  • 3 lžičky Xantanu

  • 3 vejce

  • 4 lžíce olivového oleje

  • 1 lžička soli



SUROVINY na náplň:

  • hrnek špenátu (já jsem použila listový, mražený)

  • 1 ricotta

  • 2 jarní cibulky

  • 1 stroužek česneku

  • sůl a pepř





SUROVINY k podávání:

  • zeleninový vývar

  • 2 jarní cibulky






POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Smícháme suché přísady a přidáme rozšlehaná vejce a olej.

  • Zpracujeme těsto, které by se nemělo lepit. Ideálně necháme pracovat robot, pokud robot nemáme, použijeme ruční pohon.

  • Těsto necháme odpočívat a mezitím si připravíme náplň. Na trošce olivového oleje si orestujeme nasekaný česnek a nakrájenou jarní cibulku. Přidáme špenát a necháme prohřát. Osolíme a opepříme.

  • Směs necháme vystydnout a následně přidáme ricottu. Promícháme.

  • Pokud máme strojek na nudle, těsto, zpracujeme zde. Pokud nikoliv, těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce asi o velikosti 10 x 10 cm.

  • Plníme špenátovo-ricottovou náplní.

  • Vaříme v dobře osolené vodě cca. 2 minuty, dokud nevyplavou.

  • Podáváme ve vývaru, já jsem použila zeleninový a vše dozdobíme jarní cibulkou.




Dobrou chuť!


Jsou báječné. Dají se ještě opéct na másle, podávat s různými omáčkami, ale ve vývaru jsou prostě fenomenální.


#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkova #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #nudle #pasta #celiakarna #celiakarnacz #bezmasa #pastabezlepku #provegetariany #maultaschen #spenát #ricotta

Recent Posts

See All