Maultaschen jsou plněné těstoviny "taštičky", které jsou velmi oblíbené převážně ve Švábsku, tedy v okolí Stuttgartu v Německu. Plní se samozřejmě masem, ale také třeba brokolicí nebo špenátem. Já jsem si dneska vybrala špenát a ricottu. Podávají se ve vývaru nebo se také opékají a můžeme je podávat s různými omáčkami nebo zeleninovými saláty.
Velmi snadné, příprava 30 minut
Bez lepku a masa.
SUROVINY na těsto:
3/4 hrnku tapiokového škrobu
3/4 hrnku rýžové mouky
3 lžíce bramborového škrobu
3 lžičky Xantanu
3 vejce
4 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
SUROVINY na náplň:
hrnek špenátu (já jsem použila listový, mražený)
1 ricotta
2 jarní cibulky
1 stroužek česneku
sůl a pepř
SUROVINY k podávání:
zeleninový vývar
2 jarní cibulky
POSTUP PŘÍPRAVY:
Smícháme suché přísady a přidáme rozšlehaná vejce a olej.
Zpracujeme těsto, které by se nemělo lepit. Ideálně necháme pracovat robot, pokud robot nemáme, použijeme ruční pohon.
Těsto necháme odpočívat a mezitím si připravíme náplň. Na trošce olivového oleje si orestujeme nasekaný česnek a nakrájenou jarní cibulku. Přidáme špenát a necháme prohřát. Osolíme a opepříme.
Směs necháme vystydnout a následně přidáme ricottu. Promícháme.
Pokud máme strojek na nudle, těsto, zpracujeme zde. Pokud nikoliv, těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce asi o velikosti 10 x 10 cm.
Plníme špenátovo-ricottovou náplní.
Vaříme v dobře osolené vodě cca. 2 minuty, dokud nevyplavou.
Podáváme ve vývaru, já jsem použila zeleninový a vše dozdobíme jarní cibulkou.
Dobrou chuť!
Jsou báječné. Dají se ještě opéct na másle, podávat s různými omáčkami, ale ve vývaru jsou prostě fenomenální.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments