Super rychlý recept, který je velmi variabilní. Dá se kombinovat s čerstvým nebo mraženým ovocem, ze kterého uděláme rozvar. Dezert můžeme ozdobit bylinkami, cukrářským piškotem (bez lepku, skvělý prodává Schaer) nebo třeba čokoládou a ořechy.
Velmi snadné, příprava 20 minut
Bez lepku, vajec a samozřejmě masa.
Suroviny 4 osoby:
1 balení vanilkového pudingu bez lepku
½ l mléka
3 lžíce třtinového cukru
1 vanička tvarohu (polotučný)
miska jahod (čerstvé nebo mražené)
1 banán
Postup přípravy:
Dle návodu výrobce si připravíme puding. Použijeme 2 lžíce cukru. Puding necháme vychladnout.
Mezitím si dáme do rendlíku zbylou lžíci cukru a necháme zkaramelizovat. Cukr tedy pozvolna rozpustíme, měl by mít tekutou konzistenci a zlatavou barvu. Pozor! Rád se připaluje. Přidáme jahody, které spojíme s cukrem a velmi krátce povaříme. Necháme vychladnout.
Vychladlý puding prošleháme s tvarohem. Pro 4 osoby budeme potřebovat sklenice max. 2 dcl, které nebudeme plnit celé. Obrázek na stránkách je pouze ilustrační.
Nakrájíme si banán, který dáme na dno sklenic. Přidáme jahodový rozvar, poté krém a postup opakujeme.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comentarios