• Dagmar Matějková

OVOCNÝ DEZERT

Super rychlý recept, který je velmi variabilní. Dá se kombinovat s čerstvým nebo mraženým ovocem, ze kterého uděláme rozvar. Dezert můžeme ozdobit bylinkami, cukrářským piškotem (bez lepku, skvělý prodává Schaer) nebo třeba čokoládou a ořechy.

  • Velmi snadné, příprava 20 minut

  • Bez lepku, vajec a samozřejmě masa.

Suroviny 4 osoby:

  • 1 balení vanilkového pudingu bez lepku

  • ½ l mléka

  • 3 lžíce třtinového cukru

  • 1 vanička tvarohu (polotučný)

  • miska jahod (čerstvé nebo mražené)

  • 1 banán

Postup přípravy:

  • Dle návodu výrobce si připravíme puding. Použijeme 2 lžíce cukru. Puding necháme vychladnout.

  • Mezitím si dáme do rendlíku zbylou lžíci cukru a necháme zkaramelizovat. Cukr tedy pozvolna rozpustíme, měl by mít tekutou konzistenci a zlatavou barvu. Pozor! Rád se připaluje. Přidáme jahody, které spojíme s cukrem a velmi krátce povaříme. Necháme vychladnout.

  • Vychladlý puding prošleháme s tvarohem. Pro 4 osoby budeme potřebovat sklenice max. 2 dcl, které nebudeme plnit celé. Obrázek na stránkách je pouze ilustrační.

  • Nakrájíme si banán, který dáme na dno sklenic. Přidáme jahodový rozvar, poté krém a postup opakujeme.

#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkova #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #dezert #bezmasa #celiakarna #celiakarnacz #bezlaktozy #bezvajec

9 views0 comments

Recent Posts

See All