NEJJEDNODUŠŠÍ DEZERT bezlepkový

Myslím, že nikdo z nás nemá zájem, hodiny stát u plotny a hlavně ne, když nás nečekaně přepadne nějaká návštěva. Obvykle máme doma mléko, puding a třeba jogurt nebo tvaroh a nějaké ovoce. U nás tento super rychlý, málo sladký a dovolím si tvrdit, že i zdravý dezert, je velmi oblíbený.


Variant je samozřejmě bezpočet. Můžeme přidat ořechy, semínka, různé tropické ovoce, mléko použít rostlinné a jogurt a tvaroh bez laktózy nebo samozřejmě také rostlinné varianty. Dle chuti a obsahu naší lednice.


  • Snadné, doba přípravy 20 minut.

  • Bez lepku, vajec a bez masa




Suroviny na 4 porce:

  • 1 vanilkový puding bez lepku a ideálně i s pravou vanilkou

  • Mléko dle návodu na pudingu (asi půl litru)

  • 2 lžíce agávového sirupu nebo medu

  • špetka soli

  • 1 balení tvarohu

  • 2 pomeranče

  • 1 balení borůvek

  • 2 hrsti vlašských ořechů




Postup přípravy:


  • Puding uvaříme podle návodu a necháme vystydnout. Puding sladíme medem nebo agávovým sirupem, přidáme také špetku soli.

  • Mezitím si pečlivě omyjeme borůvku, oloupeme pomeranče a nakrájíme je na kousky.

  • Jakmile je puding vlažný, zapracujeme tvaroh a případně ještě dosladíme.

  • Na dno sklenic dáme ovoce, přidáme puding s tvarohem a dozdobíme ovocem a ořechy.




#bezlepku #gluteinfrei #glutenfree #dagmarmatejkova #celiakie #receptarna #receptarnacz #celiakarna #celiakarnacz #bezlepkunebezchuti #puding #bezlepkovydezert #ovocnybezlepkovydezert

149 views0 comments

Recent Posts

See All