top of page

Bezlepkový CHLÉB video recept

Obrázek autora: Dagmar MatějkováDagmar Matějková

Aktualizováno: 28. 6. 2023

Video návod.


Krok za krokem se dozvíte, jak na to. Tento chléb, v různých modifikacích peču 2 až 3 krát týdně. Je to z důvodu samozřejmě úspory času a jak už víte, bezlepkové pečivo v obchodě ze zásady nekupuji. Tak se na to společně pojďme podívat. Video má cca. 11 minut.



  • Velmi snadné

  • Bez lepku, laktózy, vajec a samozřejmě bez masa


SUROVINY:

  • 1 hrnek bezlepkové mouky včetně škrobu (rýžová, pohanková, kukuřičná, tapioková a škrob dle libosti - bramborový, kukuřičný apod.)

  • 1 hrnek různých semínek (slunečnicová, dýňová, lněná, sezamová....) včetně 1/3 hrnku šrotovaných nebo namletých lněných semínek

  • 1 balení sušeného droždí bez lepku

  • 1 lžička soli

  • 1 lžička xantanu

  • 1 hrnek vody (podle nasákavosti mouky, budete zkoušet)


Chybí Vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!


🎥 Video naleznete zde:



POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Suché přísady smícháme dohromady.

  • Přidáme vodu a vypracujeme těsto.

  • Těsto dáme kynout do vysypané ošatky moukou, trvá to asi 45 minut.

  • Pečeme v remosce nebo v předehřáté troubě na 220 °C asi jednu hodinu.

  • Po upečení necháme vystydnout na mřížce


Pokud jste začátečníky v bezlepkovém pečení, připravili jsme pro Vás Balíček bezlepkového pekaře začátečníka, který obsahuje Psylium, Xantan, prášek do pečiva bez fosfátů a droždí.


383 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


© 2020-2025 Matricaria Chamomilla s.r.o., All rights reserved

Matricaria Chamomilla s.r.o.

Ing. Dagmar Matějková Chudárková, Jednatelka společnosti

Sídlo: Jaromírova 588/32, 128 00  Praha 2, Česká Republika  

IČO: 023 62 597, DIČ: CZ 023 62 597 (plátce DPH) 

Spisová značka: C 218592 vedená u Městského soudu v Praze   

Kontaktní e-mail: info@celiakarna.cz    

  • YouTube
  • Spotify
  • Celiakarna
  • Celiakarna.cz
bottom of page