Jak typické pro posezení v nějaké útulné hospůdce. Pro nás, kteří nesnášíme lepek, jsou sýry velmi důležitou potravinou. Myslím, že nejsem sama, kdo raději mlsá sýry než něco sladkého. Hermelín samozřejmě můžeme nahradit něčím fajnovějším, ale v případě nakládaného, domnívám se, že se jedná o zbytečnost.
Velmi snadné, příprava 10 minut, uležení 2 – 3 dny, může být i déle
Bez lepku, vajec a masa
Suroviny:
2 hermelíny
1 cibule
3 stroužky česneku
2 feferonky
sůl, pepř
jedno druhový rostlinný olej, např. slunečnicový
Postup přípravy:
Cibuli a česnek si očistíme. Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíce, česnek nasekáme na plátky. Feferonky si nakrájíme na plátky.
Hermelíny si rozkrojíme a naplníme je cibulí, česnekem, feferonkami, jemně osolíme a opepříme. Zalijeme olejem a necháme odpočívat v lednici.
K hermelínům můžeme přidat také jiné koření např. bobkový list, nové koření apod.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments