• Dagmar Matějková

NAKLÁDANÝ HERMELÍN

Jak typické pro posezení v nějaké útulné hospůdce. Pro nás, kteří nesnášíme lepek, jsou sýry velmi důležitou potravinou. Myslím, že nejsem sama, kdo raději mlsá sýry než něco sladkého. Hermelín samozřejmě můžeme nahradit něčím fajnovějším, ale v případě nakládaného, domnívám se, že se jedná o zbytečnost.

  • Velmi snadné, příprava 10 minut, uležení 2 – 3 dny, může být i déle

  • Bez lepku, vajec a masa

Suroviny:

  • 2 hermelíny

  • 1 cibule

  • 3 stroužky česneku

  • 2 feferonky

  • sůl, pepř

  • jedno druhový rostlinný olej, např. slunečnicový


Postup přípravy:

  • Cibuli a česnek si očistíme. Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíce, česnek nasekáme na plátky. Feferonky si nakrájíme na plátky.

  • Hermelíny si rozkrojíme a naplníme je cibulí, česnekem, feferonkami, jemně osolíme a opepříme. Zalijeme olejem a necháme odpočívat v lednici.

K hermelínům můžeme přidat také jiné koření např. bobkový list, nové koření apod.


#bezlepku #glutenfree #gluteinfrei #dagmarmatejkova #receptarna #receptarnacz #celiakarna #celiakarnacz #bezmasa #provegetariany #bezvajec #hermelin #nakladanyhermelin

3 views0 comments

Recent Posts

See All