• Dagmar Matějková

MAKRELOVÁ POMAZÁNKA

Makrelová pomazánka se u nás dělá docela často, jelikož máme to štěstí, že k nám "připlouvají" makrely přímo ze Švédska. Jsou čerstvě ulovené a uzené bez použití chemie, jen s troškou soli. Tato pomazánka je trošku náročnější na suroviny, ale jistě na mém blogu naleznete i jiné, jednodušší verze.

  • Velmi snadné, příprava 20 minut.

  • Bez lepku.

SUROVINY pro 4 osoby:

  • 1 uzená makrela

  • 1 cibule

  • 1 jarní cibulka

  • 1 stonek řapíkatého celeru

  • 2 vejce

  • 1 lžíce dijonské hořčice

  • 1 lžička hrubozrnné hořčice

  • 2 lžíce majonézy

  • 1 balení žervé

  • 2 lžíce citronové šťávy

  • sůl, pepř



POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Makrelu obereme, cibuli, jarní cibulku a řapíkatý celer nakrájíme najemno. Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout.

  • Rybu společně se všemi ostatními přísadami smícháme, dochutíme a necháme vychladit.

Podáváme s pečivem a zeleninovým salátem.


#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkovachud #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #ryba #makrela #pomazanka #celiakarna #celiakarnacz

2 views0 comments

Recent Posts

See All