Makrelová pomazánka se u nás dělá docela často, jelikož máme to štěstí, že k nám "připlouvají" makrely přímo ze Švédska. Jsou čerstvě ulovené a uzené bez použití chemie, jen s troškou soli. Tato pomazánka je trošku náročnější na suroviny, ale jistě na mém blogu naleznete i jiné, jednodušší verze.
Velmi snadné, příprava 20 minut.
Bez lepku.
SUROVINY pro 4 osoby:
1 uzená makrela
1 cibule
1 jarní cibulka
1 stonek řapíkatého celeru
2 vejce
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžička hrubozrnné hořčice
2 lžíce majonézy
1 balení žervé
2 lžíce citronové šťávy
sůl, pepř
POSTUP PŘÍPRAVY:
Makrelu obereme, cibuli, jarní cibulku a řapíkatý celer nakrájíme najemno. Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout.
Rybu společně se všemi ostatními přísadami smícháme, dochutíme a necháme vychladit.
Podáváme s pečivem a zeleninovým salátem.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments