Lososovitý pstruh má lahodné, jemné maso, které většinou chutná i těm, kteří se s rybami nekamarádí. Citrónová omáčka je osvěžující a dá pokrmu další rozměr. My rybu připravujeme často a v naší domácnosti je to "top" úlovek.
Jen doporučím. Dávejte si pozor na kvalitu ryby. Když už bude balená, tak se podívejte, jestli se jedná o skutečně čerstvou rybu nebo rozmraženou.
Velmi snadné, příprava 20 minut
Bez lepku a vajec.
Suroviny pro 4 osoby
Ryba:
4 porce lososovitého pstruha
sůl, pepř
1 lžíce olivového oleje
1 citron
Citronová omáčka:
2 dl rybího vývaru
1 dl smetany na šlehání
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce másla (studené)
2 lžíce nasekané petrželky
sůl, pepř
Postup přípravy:
Ryba:
Rybu si nakrájíme na 4 porce, osolíme a opepříme, necháme odpočívat stranou. Osmažíme na pánvi potřené olivovým olejem, jakmile budeme mít hotovou omáčku.
Omáčka:
Rybí vývar si necháme zredukovat na 1/3 (necháme odvařit 2/3 z obsahu, vznikne nám velmi koncentrovaný vývar). Smetanu si smícháme s citronovou šťávou – pozor na teplotu, smetana by měla mít pokojovou teplotu, jinak se může srazit.
Po zredukování vývaru zašleháme smetanu s citronem, osolíme, opepříme a necháme velmi krátce prohřát.
Nakonec zašleháme studené máslo. Přidáme najemno nasekanou petrželku.
Podáváme se salátem, brambory nebo třeba pyré z kořenové zeleniny.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
コメント