• Dagmar Matějková

LOSOSOVITÝ PSTRUH

Jedná se o základní recept na tuto výbornou rybu. Obecně se dá použít samozřejmě i na jiné ryby, které si chceme rychle a nekomplikovaně připravit. Je velmi důležité si k rybě přičichnout, před tím, než ji budeme připravovat. Dbejte také na neporušený teplotní řetězec. Tedy, jakmile nakoupíme, dáme rybu rychle do ledničky, pokud se ji nechystáme okamžitě připravovat.

  • Velmi snadné, příprava 10 minut

  • Bez lepku, laktózy a vajec

Suroviny:

  • filety z lososovitého pstruha, lze koupit celý a vyfiletovat

  • sůl, pepř

  • olej na smažení (olivový, řepkový nebo třeba slunečnicový)

  • petrželka a citron k podávání



Postup přípravy:

  • Filety si dobře osolíme a opepříme.

  • Rozehřejeme si olej, můžeme přidat trošku másla nebo použít máslo přepuštěné.

  • Pstruha pečeme nejdříve kůží dolů, poté obrátíme a dopečeme.

  • Po dopečení posypeme nasekanou petrželkou a pokapeme citronem nebo limetou.

Jako přílohu můžeme podávat vařenou brokolici, brambory nebo třeba zeleninový salát.


#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkovachud #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #ryba #celiakarna #celiakarnacz #bezlaktozy #lososovitypstruh #bezvajec

13 views0 comments

Recent Posts

See All