top of page
Obrázek autoraDagmar Matějková

Bezlepková KUŘECÍ TIKKA

Aktualizováno: 6. 11. 2022

Indická kuchyně je asi moje nejoblíbenější. Seznámila jsem se s ní paradoxně v Anglii, kde se říká, že pokud chcete ochutnat nejlepší Kari, tak jeďte do Londýna. A je tomu opravdu tak. V Londýně žije, samozřejmě v souvislosti s kolonizační minulostí, celé řada rodin z Indie, Srí Lanky a dalších bývalých britských kolonií.

A co si budeme povídat. Pro Brity je to záchrana. Pokud existuje země, kde neumí vařit, tak je to právě zde.

  • Velmi snadné, příprava 30 minut

  • Bez lepku a vajec. Pokud vynecháme zakysanou smetanu i bez laktózy.

SUROVINY pro 4 osoby:

  • 800 g kuřecích prsou bez kůže a vykostěná

  • 2 lžíce pasty Tikka (běžně k dostání)

  • 1 plechovka drcených rajčat

  • 1 lžička chilli papriček nasekaných

  • 3 lžíce zakysané smetany

  • sůl, pepř

  • hrst čerstvého koriandru

  • 1 lžíce másla nebo rostlinného oleje, ne olivový


Bezlepková KUŘECÍ TIKKA

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Prsa si nakrájíme na sousta. Osolíme a opepříme.

  • Do silnostěnného hrnce si dáme rozpustit máslo s kapkou oleje. Pokud máme přepuštěné máslo, není olej potřeba. Do horkého tuku dáme Tikka pastu, kterou necháme rozvonět. Přidáme maso, které rychle osmahneme, trvá to asi 2 minuty.

  • Poté přidáme konzervu rajčat, chilli a vaříme cca. 20 minut. Nakonec do již hotové Tikky zamícháme zakysanou smetanu a nasekané bylinky.

Podáváme s rýží basmati.



Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.


46 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page