Indická kuchyně je asi moje nejoblíbenější. Seznámila jsem se s ní paradoxně v Anglii, kde se říká, že pokud chcete ochutnat nejlepší Kari, tak jeďte do Londýna. A je tomu opravdu tak. V Londýně žije, samozřejmě v souvislosti s kolonizační minulostí, celé řada rodin z Indie, Srí Lanky a dalších bývalých britských kolonií.
A co si budeme povídat. Pro Brity je to záchrana. Pokud existuje země, kde neumí vařit, tak je to právě zde.
Velmi snadné, příprava 30 minut
Bez lepku a vajec. Pokud vynecháme zakysanou smetanu i bez laktózy.
SUROVINY pro 4 osoby:
800 g kuřecích prsou bez kůže a vykostěná
2 lžíce pasty Tikka (běžně k dostání)
1 plechovka drcených rajčat
1 lžička chilli papriček nasekaných
3 lžíce zakysané smetany
sůl, pepř
hrst čerstvého koriandru
1 lžíce másla nebo rostlinného oleje, ne olivový
POSTUP PŘÍPRAVY:
Prsa si nakrájíme na sousta. Osolíme a opepříme.
Do silnostěnného hrnce si dáme rozpustit máslo s kapkou oleje. Pokud máme přepuštěné máslo, není olej potřeba. Do horkého tuku dáme Tikka pastu, kterou necháme rozvonět. Přidáme maso, které rychle osmahneme, trvá to asi 2 minuty.
Poté přidáme konzervu rajčat, chilli a vaříme cca. 20 minut. Nakonec do již hotové Tikky zamícháme zakysanou smetanu a nasekané bylinky.
Podáváme s rýží basmati.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments