• Dagmar Matějková

KUŘECÍ TIKKA

Indická kuchyně je asi moje nejoblíbenější. Seznámila jsem se s ní paradoxně v Anglii, kde se říká, že pokud chcete ochutnat nejlepší Kari, tak jeďte do Londýna. A je tomu opravdu tak. V Londýně žije, samozřejmě v souvislosti s kolonizační minulostí, celé řada rodin z Indie, Srí Lanky a dalších bývalých britských kolonií.

A co si budeme povídat. Pro Brity je to záchrana. Pokud existuje země, kde neumí vařit, tak je to právě zde.

  • Velmi snadné, příprava 30 minut

  • Bez lepku a vajec. Pokud vynecháme zakysanou smetanu i bez laktózy.

SUROVINY pro 4 osoby:

  • 800 g kuřecích prsou bez kůže a vykostěná

  • 2 lžíce pasty Tikka (běžně k dostání)

  • 1 plechovka drcených rajčat

  • 1 lžička chilli papriček nasekaných

  • 3 lžíce zakysané smetany

  • sůl, pepř

  • hrst čerstvého koriandru

  • 1 lžíce másla nebo rostlinného oleje, ne olivový



POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Prsa si nakrájíme na sousta. Osolíme a opepříme.

  • Do silnostěnného hrnce si dáme rozpustit máslo s kapkou oleje. Pokud máme přepuštěné máslo, není olej potřeba. Do horkého tuku dáme Tikka pastu, kterou necháme rozvonět. Přidáme maso, které rychle osmahneme, trvá to asi 2 minuty.

  • Poté přidáme konzervu rajčat, chilli a vaříme cca. 20 minut. Nakonec do již hotové Tikky zamícháme zakysanou smetanu a nasekané bylinky.

Podáváme s rýží basmati.


#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkovachud #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #ryba #losos #bezvajec #celiakarna #celiakarnacz #bezlaktozy

2 views0 comments

Recent Posts

See All
  • Celiakarna

© 2020 Matricaria Chamomilla s.r.o., All rights reserved

Ing. Dagmar Matějková Chudárková, jednatelka společnosti Matricaria Chamomilla s.r.o.

Sídlo: Jaromírova 588/32, 128 00  Praha 2, Česká Republika  

IČO: 023 62 597, Spisová značka: C 218592 vedená u Městského soudu v Praze