• Dagmar Matějková

KUŘECÍ SE ZÁZVOREM

Snadná a rychlá večeře. Pro tuto úpravu se hodí tzv. kuřecí svíčková, která je jemná a připravuje se velmi rychle. Ale pozor! Maso vždy necháme dojít pokojové teploty a rychle restujeme na předem rozehřáté pánvi.

  • Velmi snadné

  • Příprava 10 minut naložení, nejméně 2 hodiny marinování a restování cca. 5 minut

Suroviny pro 4 osoby:

  • 4 kuřecí prsa

  • 2 cm zázvoru

  • 4 stroužky česneku

  • hrst koriandru (čerstvý)

  • sůl, pepř

  • olej na smažení



Postup přípravy:

  • Prsa si nakrájíme na proužky. Očistíme si zázvor a nastrouháme najemno na struhadle. Česnek si oloupeme a rozdrtíme, koriandr omyjeme a nalámeme, nekrájíme. Maso smícháme se zázvorem, česnekem a koriandrem, zakápneme olejem, přikryjeme potravinářskou folií a necháme marinovat. Nejlépe přes noc v lednici.

  • Po dostatečném odležení v marinádě maso necháme dojít pokojové teploty, rozehřejeme olej na pánvi, osolíme a opepříme a restujeme do zlatova.

Podáváme s rýží nebo zeleninovým salátem.


#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkovachud #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #kurecimaso #bezlaktozy #celiakarna #celiakarnacz #bezvajec #kurecisvickova

4 views0 comments

Recent Posts

See All