• Dagmar Matějková

KOKOSOVÁ SRDÍČKA bez lepku

Mám ráda velmi jednoduché a rychlé věci. A miluji kokos. Spojení kokosu a hořké čokolády je naprosto famózní. Pokud potřebuje v rychlosti něco sladkého připravit, vyzkoušejte moje kokosová srdíčka. Upekla jsem ze zbytku těsta i Cup Cakes, ale ty jsem už nestačila vyfotit.


  • Snadné, doba přípravy 10 minut.

  • Bez lepku a bez masa





Suroviny:

  • 1 vejce

  • špetka soli

  • 2 lžičky tmavého třtinového cukru

  • 1/2 hrnku kokosu

  • 1/4 hrnku kokosového mléka

  • 1 lžička prášku do pečiva

  • 2 lžíce kukuřičného škrobu

Na polevu:

  • 1/2 balení kvalitní hořké čokolády

  • 2 lžíce kokosového mléka




Postup přípravy:


  • Do robotu si dáme cukr a vejce a vše vyšleháme do světlé pěny.

  • Ostatní suroviny opatrně vmícháme do vaječné pěny a dáme do formiček, dle našeho výběru.

  • Pečeme v předem vyhřáté troubě na 190 °C asi 30 minut.

  • Necháme na mřížce vystydnout a mezitím si připravíme čokoládu, kterou společně s kokosovým mlékem rozpustíme ve vodní lázni.

  • Srdíčka namáčíme do čokolády a necháme ztuhnout.


#bezlepku #gluteinfrei #glutenfree #dagmarmatejkova #celiakie #receptarna #receptarnacz #celiakarna #celiakarnacz #ovocneknedlikybezlepku

104 views0 comments

Recent Posts

See All