Mám ráda velmi jednoduché a rychlé věci. A miluji kokos. Spojení kokosu a hořké čokolády je naprosto famózní. Pokud potřebuje v rychlosti něco sladkého připravit, vyzkoušejte moje kokosová srdíčka. Upekla jsem ze zbytku těsta i Cup Cakes, ale ty jsem už nestačila vyfotit.
Snadné, doba přípravy 10 minut.
Bez lepku a bez masa
Suroviny:
1 vejce
špetka soli
2 lžičky tmavého třtinového cukru
1/2 hrnku kokosu
1/4 hrnku kokosového mléka
1 lžička prášku do pečiva
2 lžíce kukuřičného škrobu
Na polevu:
1/2 balení kvalitní hořké čokolády
2 lžíce kokosového mléka
Postup přípravy:
Do robotu si dáme cukr a vejce a vše vyšleháme do světlé pěny.
Ostatní suroviny opatrně vmícháme do vaječné pěny a dáme do formiček, dle našeho výběru.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 190 °C asi 30 minut.
Necháme na mřížce vystydnout a mezitím si připravíme čokoládu, kterou společně s kokosovým mlékem rozpustíme ve vodní lázni.
Srdíčka namáčíme do čokolády a necháme ztuhnout.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments