• Dagmar Matějková

HRUŠKOVÝ KOLÁČ S MÁKEM

Updated: Oct 13, 2020

Tento koláč vznikl náhodou. Měla jsem v úmyslu připravit kokosové palačinky, ale to jaksi nevyšlo. Prostě těsto se lepilo na pánev. Chtěla jsem těsto vyhodit, ale v tom se probudila moje „hospodárnost“. Tak jsme tedy upekli koláč. A nakonec se jednalo o velkou dobrotu. Samozřejmě bez lepku a téměř bez cukru.

  • Snadné, doba přípravy včetně pečení cca. 1 hodina

  • Bez lepku a masa



Suroviny:

  • 3 vejce

  • 1 hrnek bezlepkových muk (pohanková, kokosová)

  • 3 lžíce máku

  • 2 lžíce hnědého cukru

  • 1 hruška

  • 1 dl. mléka

  • 1 lžíce kukuřičného škrobu

  • 1/2 balení plátků mandlí

  • 2 lžíce másla

  • špetka soli

Postup přípravy:

  • Omyjeme a nakrájíme si hrušku na malé kousky.

  • Vejce, mléko, sůl a cukr prošleháme.

  • Suché přísady promícháme a smícháme s tekutými. Pokud je těsto příliš tuhé, přidáme mléko.

  • Nakonec přidáme hrušku, dobře promícháme a dáme do dortové formy, vymazané máslem a vysypané kokosem nebo třeba mletými ořechy.

  • Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 45 minut.

  • Necháme vychladnout na mřížce a podáváme se zakysanou smetanou nebo řeckým jogurtem.

#bezlepku #gluteinfrei #glutenfree #dagmarmatejkova #celiakie #receptarna #receptarnacz #celiarna #celiakarnacz #bezmasa

11 views0 comments

Recent Posts

See All