• Dagmar Matějková

HOVĚZÍ SE ZÁZVOREM A ČESNEKEM

Hovězí maso musíme nakrájet na velmi tenké nudličky, jinak budeme mít maso tvrdé. Také je nutné pracovat rychle a maso se musí dát na velmi rozpálenou pánev nebo wok. Záleží také na kvalitě masa a to vše nám ovlivní výsledek. Ale pokud to zvládnu já, tak vy určitě také!

  • Snadné, příprava 15 minut

  • Bez lepku, laktózy a vajec.

SUROVINY pro 4 osoby:

  • 400 g libového, hovězího zadního masa

  • 4 cm čerstvého zázvoru

  • 4 stroužky česneku

  • 4 lžíce sójové omáčky bez lepku

  • 1 lžíce rybí omáčky

  • 3 jarní cibulky

  • pepř, sůl

  • 1 lžíce oleje, ne olivový


POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Maso si nakrájíme na velmi tenké nudličky, asi 2 mm. Je to velmi důležité, jinak budeme mít maso tvrdé. Maso by mělo mít také pokojovou teplotu.

  • Nakrájené maso smícháme s omáčkami, opepříme a osolíme. Se solí velmi opatrně. Obě omáčky jsou slané, tedy můžeme sůl i úplně vynechat. Necháme marinovat

  • Mezitím si nakrájíme jarní cibulky.

  • Rozehřejeme wok nebo nepřilnavou pánev, přidáme olej. Pánev musí být velmi dobře rozehřátá. Na pánev dáme maso a necháme zprudka a rychle restovat, trvá to asi 3 minuty. Nakonec přidáme jarní cibulky.

Podáváme s bílou rýží.


#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkova #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #hovezimaso #bezvajec #celiakarna #celiakarnacz #bezlaktozy


9 views0 comments

Recent Posts

See All