Hovězí maso musíme nakrájet na velmi tenké nudličky, jinak budeme mít maso tvrdé. Také je nutné pracovat rychle a maso se musí dát na velmi rozpálenou pánev nebo wok. Záleží také na kvalitě masa a to vše nám ovlivní výsledek. Ale pokud to zvládnu já, tak vy určitě také!
Snadné, příprava 15 minut
Bez lepku, laktózy a vajec.
SUROVINY pro 4 osoby:
400 g libového, hovězího zadního masa
4 cm čerstvého zázvoru
4 stroužky česneku
4 lžíce sójové omáčky bez lepku
1 lžíce rybí omáčky
3 jarní cibulky
pepř, sůl
1 lžíce oleje, ne olivový
POSTUP PŘÍPRAVY:
Maso si nakrájíme na velmi tenké nudličky, asi 2 mm. Je to velmi důležité, jinak budeme mít maso tvrdé. Maso by mělo mít také pokojovou teplotu.
Nakrájené maso smícháme s omáčkami, opepříme a osolíme. Se solí velmi opatrně. Obě omáčky jsou slané, tedy můžeme sůl i úplně vynechat. Necháme marinovat
Mezitím si nakrájíme jarní cibulky.
Rozehřejeme wok nebo nepřilnavou pánev, přidáme olej. Pánev musí být velmi dobře rozehřátá. Na pánev dáme maso a necháme zprudka a rychle restovat, trvá to asi 3 minuty. Nakonec přidáme jarní cibulky.
Podáváme s bílou rýží.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments