• Dagmar Matějková

HLÍVOVÁ POLÉVKA S KADEŘÁVKEM

Hlívovka je naše klasika. Připravuji ji velmi často a na různé způsoby. Tato polévka je velmi sytá, může tedy posloužit jako velmi rychlá, ale chutná večeře nebo oběd, bez dalšího chodu. Hlíva bývá označována za super potravinu, takže pokud je to pravda, musíme toho využít.

  • Snadné, příprava 30 minut

  • Bez lepku, laktózy, vajec a bez masa


SUROVINY:

  • 1 balení hlívy ústřičné

  • 1 šalotka

  • 2 stroužky česneku

  • 2 brambory

  • hrst kadeřávku

  • sůl, pepř, kmín

  • malý rajčatový protlak

  • olivový olej

  • 1 l vody nebo vývaru



POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Zeleninu očistíme a nakrájíme.

  • Do hrnce si dáme olivový olej a jakmile je rozehřátý, přidáme nakrájenou cibuli, česnek a kmín. Restujeme asi minutu.

  • Poté přidáme brambory a hlívu. Restujeme opět asi minutu, dále přidáme rajčatový protlak, který rychle restujeme.

  • Osolíme, opepříme.

  • Zalijeme vodou nebo vývarem.

  • Vaříme, dokud nejsou brambory měkké, asi minutu před dokončením polévky, přidáme nakrájený kadeřávek.

#bezlepku #gluteinfrei #glutenfree #dagmarmatejkova #celiakie #receptarna #receptarnacz #celiarna #celiakarnacz #bezlaktozy #bezmasa #provegetariany #bezvajec #hliva

12 views0 comments

Recent Posts

See All