• Dagmar Matějková

HLÍVOVÁ POLÉVKA ala gulášovka bez mouky

Hlívovka je rychlá, sytá a určitě není potřeba do ní cpát mouku nebo jiná zahušťovadla. Je velmi variabilní a v naší domácnosti je v kurzu po celý rok. Polévka se může podávat jako předkrm nebo ve větším množství postačí jako hlavní chod. Potom je fajn mít upečen čerstvý bezlepkový chléb nebo housky.


  • Snadné, příprava 30 minut

  • Bez lepku, laktózy, vajec a bez masa


SUROVINY:

  • 1 balení hlívy ústřičné

  • 1 cibule

  • 4 stroužky česneku

  • 2 brambory

  • sůl, pepř, kmín

  • 1 lžíce sladké červené paprika

  • olivový olej

  • 1 l vody nebo vývaru

  • bylinky dle chuti




POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Zeleninu očistíme a nakrájíme.

  • Do hrnce si dáme olivový olej a jakmile je rozehřátý, přidáme nakrájenou cibuli, česnek a kmín. Restujeme asi minutu.

  • Poté přidáme brambory a hlívu. Restujeme opět asi minutu.

  • Dále přidáme sladkou papriku, kterou rychle restujeme, neboť se ráda připaluje.

  • Osolíme, opepříme.

  • Zalijeme vodou nebo vývarem.

  • Vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Před podáváním dozdobíme bylinkami. Já jsem zvolila petrželku.


Pokud by se Vám polévka zdála málo hustá, postačí část zeleniny rozmixovat.


#bezlepku #gluteinfrei #glutenfree #dagmarmatejkova #celiakie #receptarna #receptarnacz #celiarna #celiakarnacz #bezlaktozy #bezmasa #provegetariany #bezvajec #hliva

71 views0 comments

Recent Posts

See All