Ano, já vím, někdo ji prostě nemá rád. Celá řada lidí tvrdí, že jim "smrdí". Může být, ale ona "smrdět" nebude, pokud se správně připraví. Droždí se musí nechat zrůžovět a potom bude vonět. Moje máma ji dělala občas, právě proto, že jsme byli rozděleni na dva tábory, jeden ji miloval a druhý nenáviděl. Já si ji tedy s chutí dám!
Velmi snadné, příprava 10 minut.
Bez lepku a masa.
SUROVINY:
1 balení droždí (čerstvé) mělo by být bezlepkové
1 lžíce másla
4 vejce
3 jarní cibulky
1 stroužek česneku
sůl, pepř a kdo má rád, tak přidá také kmín
cherry rajčátka, bylinky nebo salát na ozdobu a dobrý bezlepkový chléb k podávání. Zde jeden rychlý, jako inspirace.
POSTUP PŘÍPRAVY:
Nakrájíme si jarní cibulky a nasekáme česnek.
Máslo si necháme rozpustit a následně rozdrobíme droždí. Ano, nejdříve to nebude libá vůně, ale jakmile droždí začne růžovět, začne také vonět.
Jakmile se toto stane, tak přidáme cibulky a česnek a chvilku restujeme.
Nakonec přidáme vejce, okořeníme a vejce dobře s droždím rozmícháme. Vejce necháme srazit - nechceme je vysušit a můžeme podávat.
Dozdobíme bylinkami a můžeme podávat jak vlažnou, tak studenou.
Dobrou chuť!
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments