• Dagmar Matějková

CANDÁT SE ŠTOUCHANÝMI BRAMBORAMI S PETRŽELÍ A BROKOLICÍ

Tak nějak vypadá náš typický oběd. Ryba s něčím. Většinou se zeleninou, rizotem, pohankou nebo třeba se salátem. Nemám ráda komplikované vaření. Všechno musí jít hladce a rychle, ideálně do 30 minut.

  • Velmi snadné, příprava 30 minut

  • Bez lepku a vajec.

Suroviny pro 2 osoby


Ryba:

  • 2 porce candáta

  • sůl, pepř

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 1 citron

Brambory s petrželí a brokolice:

  • 2 velké brambory

  • 1 petržel

  • 1 lžíce másla

  • 2 lžíce mléka

  • sůl, pepř

  • a ještě k tomu si připravíme brokolici



Postup přípravy:


Ryba:

  • Rybu si nakrájíme na porce, osolíme a opepříme, necháme odpočívat stranou. Osmažíme na pánvi potřené olivovým olejem, jakmile budeme mít hotovou kaši a brokolici.

Brambory a brokolice:

  • Zeleninu očistíme (brambory a petržel), nakrájíme na kousky a dáme do osolené vody, můžeme přidat kmín a uvaříme do měkka.

  • Jakmile je zelenina uvařená, zapracujeme máslo a mléko. Brambory tedy rozšťoucháme. Můžeme také rozmixovat pokud máme rádi kaši.

  • Stejně tak omyjeme brokolici, rozdělíme na růžičky a dáme ji do osolené vody. Já ji vařím tak, že počkám až voda začne vařit a sporák vypnu. Nechám asi 5 minut stát, pak vodu sliju a podávám.

My ještě přidáváme malý salát, ale samozřejmě nemusí být.


#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkovachud #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #ryba #candat #brokolice #bezvajec #celiakarna #celiakarnacz

34 views0 comments

Recent Posts

See All