• Dagmar Matějková

BRAMBORY PEČENÉ S ROZMARÝNEM

Updated: Oct 22, 2020

Je to recept pro kuchaře začátečníky a nebo pro ty kdo nemají čas a v lednici našli posledních pár brambor. Nezoufejte! I z takových základních surovin můžeme vymyslet velmi chutné jídlo. Pokud máme rádi mléčné výrobky, můžete si dát pečené brambory s kefírem, podmáslím nebo mlékem. Pro ty, kteří mají alergii na laktózu, lze doporučit samozřejmě produkty bez laktózy.

  • Snadné, příprava 5 minut, pečení cca. 30 min.

  • Bez lepku, vajec, laktózy a samozřejmě bez masa

SUROVINY (4 porce):

  • 1 kg malých brambor

  • 1 lžíce rozmarýnu, pokud máme sušený, jinak 2 větvičky čerstvého

  • 6 lžic olivového oleje

  • sůl a pepř



POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Brambory dobře opereme, slupku ponecháme. Pokud jsou větší, nakrájíme na půlky. Dáme do remosky nebo pekáče. V případě pečení v troubě si troubu rozehřejeme na 200 °C.

  • Osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem, pokapeme (důkladně) olivovým olejem, protřeseme a dáme péct.

  • Pečeme do zezlátnutí, trvá to přibližně 30 minut.

Brambory s rozmarýnem jsou vynikající jako příloha k masu nebo také lehká večeře se salátem, hummusem, guacamole, popř. Tvarohem, jogurtem, kefírem apod.


#bezlepku #bezlaktozy #celiakie #rychlavecere #glutenfree #gluteinfrei #dagmarmatejkova #celiakarna #celiakarnacz #receptarna #receptarnacz #bezvajec

3 views0 comments

Recent Posts

See All