• Dagmar Matějková

BRAMBOROVÝ SALÁT S MÁTOU

Brambory jsou samozřejmě velmi oblíbené mezi bezlepkáři a mají celou řadu využití. Od slaných koláčů, přes saláty, pečené a vařené brambory, v omáčkách nebo polévkách. Tento salát je svěží a hodí se jako příloha k masu a nebo třeba grilovanému lilku.

  • Velmi snadné, příprava 1 hodina

  • Bez lepku, laktózy, masa a vajec.

SUROVINY pro 4 osoby:

  • 800 g salátových brambor

  • 1 hrnek zeleného hrášku

  • ½ hrnku zelených fazolek

  • hrst máty

  • 2 lžíce majonézy

  • 1 lžička dijonské hořčice

  • 4 lžíce láku z okurek nebo 1 lžíce octu, 1 lžíce cukru a 3 lžíce vody

  • sůl, pepř



POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Brambory uvaříme ve slupce do měkka a necháme vychladnout. Po vychladnutí nakrájíme na kostky, dáme do mísy, osolíme a opepříme.

  • Mátu nasekáme najemno.

  • Zálivku si připravíme z majonézy, láku, hořčice. Brambory zalijeme zálivkou, vše dobře promícháme a dáme do lednice odležet.

Skvěle se hodí k rybě nebo třeba drůbežímu steaku.


#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkova #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #salat #bezlaktozy #celiakarna #celiakarnacz #bezmasa #bezvajec #provegetariany

3 views0 comments

Recent Posts

See All