Bezlepkový RÝŽOVÝ CHLÉB

Aktualizováno: 2. 11.

Chléb, ve kterém hlavní podíl hraje rýžová mouka. Je naprosto fenomenální a ještě ke všemu zcela bezpracný. Našla jsem tento recept v nějaké zahraniční bezlepkové kuchařce, recept jsem si upravila a musím říct, že momentálně je to náš favorit. Obsahuje vejce, tak pozor, kdo je na vejce alergický.


  • Velmi snadné, příprava 2 hodiny

  • Bez lepku, laktózy a bez masa


Bezlepkový RÝŽOVÝ CHLÉB


SUROVINY:

  • 1 hrnek bezlepkové mouky, smíchala jsem rýžovou (90%), tapiokovou, bramborový škrob.

  • 1 vejce

  • 2 lžičky sušeného droždí (bez lepku)

  • 1 lžičky soli (Himalájská)

  • 1 lžička octa

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 2 lžičky xantanu

  • asi 3/4 hrnku vlažné vody



Bezlepkový RÝŽOVÝ CHLÉB


POSTUP:

  • Suché přísady dáme do mísy robota. V hrnku si smícháme mokré přísady - voda, vejce, ocet a olej. Suché a mokré přísady dáme do robotu.

  • Robot necháme pracovat na střední rychlost, až nám vznikne polo-tuhé těsto. Nechala jsem robot pracovat asi 5 minut.

  • Následně těsto dáme do pečící formy a pod potravinářskou folii a utěrkou a necháme kynout. Trvá to asi 45 minut.

  • Jakmile je těsto vykynuté, pečeme cca. 1 hodinu v troubě, předehřáté na 220 °C.

Jakmile máme upečeno, necháme na mřížce vychladnout.


Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.


1 633 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše