• Dagmar Matějková

BEZLEPKOVÝ DORT ALA MÍŠA

Updated: Oct 13, 2020

Dezerty peču ze standardního polovičního množství, než je běžné. V naší domácnosti se sladké konzumuje velmi zřídka. Celý koláč je u nás, tedy plýtvání. Tento bezlepkový dort není přeslazený, ale velmi příjemně sladko-navinulý. Pokud jste větší rodina nebo máte rádi sladkosti, suroviny jednoduše vynásobte dvěma.

  • Snadné, příprava 1 hodina plus chlazení, nejlépe přes noc.

  • Bez lepku, vegetariánské

SUROVINY:

  • 2 vejce

  • 4 lžíce třtinového cukru

  • 1 lžíce rostlinného oleje

  • 1 lžíce pohankové mouky

  • 1 lžíce rýžové mouky

  • 1 lžička prášku do pečiva

  • 1 lžíce kakaa

  • 1 špetka soli

  • kokos na vysypání pekáče a na ozdobu

Na krém budeme potřebovat:

  • 1 tučný tvaroh

  • 1 lžíce agávového sirupu

  • 2 lžíce smetany na šlehání

  • 1 lžíce másla

  • střik citronové šťávy



POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Připravíme si dvě mísy. Do jedná dáme žloutky, cukr a olej, které vyšleháme dohladka.

  • Ve druhé míse, z bílků, špetky soli a lžičky cukru vyšleháme sníh.

  • Následně do žloutkové hmoty zamícháme mouku s práškem do pečiva a po lžíci zapracováváme sníh.

  • Do vymazaného pekáče máslem a vysypaným kokosem nebo nasekanými ořechy nalijeme těsto a pečeme při 180 °C asi 20 minut.

  • Korpus necháme vystydnout.

  • Na krém smícháme všechny suroviny do hladka. Máslo musí být změklé.

  • Korpus ve středu prořízneme a natřeme bohatě krém. Slepíme. Zbylý krém použijeme na natření celého dortu.

  • Posypeme kokosem a necháme chladit. Nejlépe přes noc, krásně se vše proleží a chutě se propojí.

#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkova #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #misadort #celiakarna #celiakarnacz #vegetarianske

16 views0 comments

Recent Posts

See All