top of page

Bezlepkový CHLÉB bez droždí

Obrázek autora: Dagmar MatějkováDagmar Matějková

Aktualizováno: 8. 11. 2022

Opět recept, který se nám povedl, ale vlastně měl být úplně jiný. Připravili jsme si všechny přísady a chtěli jsme si udělat kvásek z bezlepkových kvasnic. Kvasnice jsme otevřeli, ale bohužel byly plesnivé, takže jsme je vyhodili a použili jsme bezlepkový prášek do pečiva.

  • Velmi snadné, příprava, včetně pečení cca. 1 hodina

  • Bez lepku, vajec, vegetariánské

Suroviny:

  • trocha mléka, původně na kvásek

  • lžíce hnědého třtinového cukru

  • 1 jogurt (smetanový nebo řecký)

  • 1 hrnek mixu bezlepkových muk (my jsme použili rýžovou, pohankovou, kokosovou, lněnou)

  • 1 hrnek semínek (slunečnicová, lněná, sezamová, dýňová)

  • hrst rozinek (nemusí být)

  • 1 bezlepkový prášek do pečiva

  • 1 lžička soli

  • voda


Bezlepkový CHLÉB bez droždí

Postup přípravy:

  • Smícháme suché přísady.

  • Smícháme mokré přísady a zamícháme vše dohromady. Těsto nesmí být tekuté. Něco mezi tuhým a tekutým.

  • Dáme do formy s pečícím papírem a pečeme asi 45 minut na 180 °C.



Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



295 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


© 2020-2025 Matricaria Chamomilla s.r.o., All rights reserved

Matricaria Chamomilla s.r.o.

Ing. Dagmar Matějková Chudárková, Jednatelka společnosti

Sídlo: Jaromírova 588/32, 128 00  Praha 2, Česká Republika  

IČO: 023 62 597, DIČ: CZ 023 62 597 (plátce DPH) 

Spisová značka: C 218592 vedená u Městského soudu v Praze   

Kontaktní e-mail: info@celiakarna.cz    

  • YouTube
  • Spotify
  • Celiakarna
  • Celiakarna.cz
bottom of page