• Dagmar Matějková

BEZLEPKOVÝ CHLÉB

Updated: Oct 13, 2020

Opět recept, který se nám povedl, ale vlastně měl být úplně jiný. Připravili jsme si všechny přísady a chtěli jsme si udělat kvásek z bezlepkových kvasnic. Kvasnice jsme otevřeli, ale bohužel byly plesnivé, takže jsme je vyhodili a použili jsme bezlepkový prášek do pečiva.

  • Velmi snadné, příprava, včetně pečení cca. 1 hodina

  • Bez lepku, vajec, vegetariánské

Suroviny:

  • trocha mléka, původně na kvásek

  • lžíce hnědého třtinového cukru

  • 1 jogurt (smetanový nebo řecký)

  • 1 hrnek mixu bezlepkových muk (my jsme použili rýžovou, pohankovou, kokosovou, lněnou)

  • 1 hrnek semínek (slunečnicová, lněná, sezamová, dýňová)

  • hrst rozinek (nemusí být)

  • 1 bezlepkový prášek do pečiva

  • 1 lžička soli

  • voda



Postup přípravy:

  • Smícháme suché přísady.

  • Smícháme mokré přísady a zamícháme vše dohromady. Těsto nesmí být tekuté. Něco mezi tuhým a tekutým.

  • Dáme do formy s pečícím papírem a pečeme asi 45 minut na 180 °C.

#bezlepku #bezlepkovychleb #pecivo #glutenfree #gluteinfrei #celiakie #celiakarna #celiakarnacz #receptarna #receptarnacz #vegetarianske #bezvajec

35 views0 comments

Recent Posts

See All