
Dagmar Matějková
BEZLEPKOVÝ CHLÉB
Updated: Oct 13, 2020
Opět recept, který se nám povedl, ale vlastně měl být úplně jiný. Připravili jsme si všechny přísady a chtěli jsme si udělat kvásek z bezlepkových kvasnic. Kvasnice jsme otevřeli, ale bohužel byly plesnivé, takže jsme je vyhodili a použili jsme bezlepkový prášek do pečiva.
Velmi snadné, příprava, včetně pečení cca. 1 hodina
Bez lepku, vajec, vegetariánské
Suroviny:
trocha mléka, původně na kvásek
lžíce hnědého třtinového cukru
1 jogurt (smetanový nebo řecký)
1 hrnek mixu bezlepkových muk (my jsme použili rýžovou, pohankovou, kokosovou, lněnou)
1 hrnek semínek (slunečnicová, lněná, sezamová, dýňová)
hrst rozinek (nemusí být)
1 bezlepkový prášek do pečiva
1 lžička soli
voda

Postup přípravy:
Smícháme suché přísady.
Smícháme mokré přísady a zamícháme vše dohromady. Těsto nesmí být tekuté. Něco mezi tuhým a tekutým.
Dáme do formy s pečícím papírem a pečeme asi 45 minut na 180 °C.
#bezlepku #bezlepkovychleb #pecivo #glutenfree #gluteinfrei #celiakie #celiakarna #celiakarnacz #receptarna #receptarnacz #vegetarianske #bezvajec