• Dagmar Matějková

BEZLEPKOVÉ TĚSTOVINY SE ŠPENÁTEM

Tyto těstoviny se špenátem jsou asi jedno z nejjednodušších jídel, kterém můžete vyčarovat za 30 minut a to i s přípravou salátu. Tentokrát jsem použila kukuřičné bezlepkové těstoviny, které jsem koupila normálně v supermarketu. Složení byla pouze kukuřičná mouka. Špenát jsem použila mražený, kdo chce, použije čerstvý.

  • Příprava 30 minut, snadné

  • Bez lepku, vajec a masa

SUROVINY (4 porce):

  • 1 balení bezlepkových těstovin

  • 1/2 balení mraženého špenátu (podle velikosti balení)

  • 1 cibule

  • 3 stroužky česneku

  • 4 lžíce olivového oleje

  • sůl a pepř

  • 2 lžíce parmezánu k podávání




POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Dáme si vařit dobře osolenou vodu na těstoviny. A těstoviny připravíme podle návodu.

  • Mezitím si nakrájíme najemno očistěnou cibuli, česnek na plátky.

  • Do hrnce dáme olivový olej, orestujeme krátce cibuli a česnek. Trvá to asi jednu minutu. Poté přidáme špenát, vše dobře osolíme a opepříme, orestujeme a necháme prohřát.

  • K uvařeným těstovinám přidáme špenátovou směs. Vše dobře promícháme přidáme parmezán a ihned podáváme.

My ke každému jídlu podáváme salát. Takže dle sezóny a chuti si připravte také salát.

#bezlepkovetestoviny #bezlepku #celiakie #dagmarmatejkova #celiakarna #celiakarnacz #receptarna #receptarnacz #bezmasa #glutenfree #gluteinfrei #bezvajec #nonglutein

16 views0 comments

Recent Posts

See All
  • Celiakarna

© 2020 Matricaria Chamomilla s.r.o., All rights reserved

Ing. Dagmar Matějková Chudárková, jednatelka společnosti Matricaria Chamomilla s.r.o.

Sídlo: Jaromírova 588/32, 128 00  Praha 2, Česká Republika  

IČO: 023 62 597, Spisová značka: C 218592 vedená u Městského soudu v Praze