Pohankové těstoviny jsou bezlepkové. Je velmi důležité si vybrat kvalitní těstovinu, nám se osvědčila značka Felicia BIO, která se dá koupit na internetu nebo v dobře zásobených potravinách se zdravou výživou. Jsou relativně drahé, nicméně, zde se vyplatí méně experimentovat nebo šetřit. Bezlepkové těstoviny mohou být velkým zklamáním a zničit celý pokrm.
Příprava 30 minut, snadné
Bez lepku, vajec, laktózy a masa
SUROVINY (4 porce):
1 balení pohankových těstovin, doporučuji zn. Felicia Bio
1 balení žampionů
1 cuketa
1 cibule
3 stroužky česneku
1 hrst petrželky
4 lžíce olivového oleje
sůl, pepř a kmín
2 lžíce parmezánu k podávání
POSTUP PŘÍPRAVY:
Dáme si vařit dobře osolenou vodu na těstoviny.
Mezitím si nakrájíme najemno očistěnou cibuli, česnek na plátky, cuketu a houby a kousky. Z cukety je dobré odstranit také jádřinec. Petrželku nasekáme.
Do hrnce dáme olivový olej, orestujeme krátce cibuli a česnek, přidáme také kmín. Trvá to asi jednu minutu. Poté přidáme houby a cuketu, vše dobře osolíme a opepříme, orestujeme. Cuketa a houby pustí vodu, musíme tedy počkat, až se tekutina odpaří. Pozor na připálení! Až máme hotovo, přidáme nasekanou petrželku.
K uvařeným těstovinám přidáme houbovo–cuketovou směs. Vše dobře promícháme a ihned podáváme. Těstoviny na talíři posypeme parmezánem.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments