• Dagmar Matějková

BEZLEPKOVÉ TĚSTOVINY S HOUBAMI A CUKETOU

Updated: Oct 13, 2020

Pohankové těstoviny jsou bezlepkové. Je velmi důležité si vybrat kvalitní těstovinu, nám se osvědčila značka Felicia BIO, která se dá koupit na internetu nebo v dobře zásobených potravinách se zdravou výživou. Jsou relativně drahé, nicméně, zde se vyplatí méně experimentovat nebo šetřit. Bezlepkové těstoviny mohou být velkým zklamáním a zničit celý pokrm.

  • Příprava 30 minut, snadné

  • Bez lepku, vajec, laktózy a masa

SUROVINY (4 porce):

  • 1 balení pohankových těstovin, doporučuji zn. Felicia Bio

  • 1 balení žampionů

  • 1 cuketa

  • 1 cibule

  • 3 stroužky česneku

  • 1 hrst petrželky

  • 4 lžíce olivového oleje

  • sůl, pepř a kmín

  • 2 lžíce parmezánu k podávání



POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Dáme si vařit dobře osolenou vodu na těstoviny.

  • Mezitím si nakrájíme najemno očistěnou cibuli, česnek na plátky, cuketu a houby a kousky. Z cukety je dobré odstranit také jádřinec. Petrželku nasekáme.

  • Do hrnce dáme olivový olej, orestujeme krátce cibuli a česnek, přidáme také kmín. Trvá to asi jednu minutu. Poté přidáme houby a cuketu, vše dobře osolíme a opepříme, orestujeme. Cuketa a houby pustí vodu, musíme tedy počkat, až se tekutina odpaří. Pozor na připálení! Až máme hotovo, přidáme nasekanou petrželku.

  • K uvařeným těstovinám přidáme houbovo–cuketovou směs. Vše dobře promícháme a ihned podáváme. Těstoviny na talíři posypeme parmezánem.

#pohanka #bezlepkovetestoviny #bezlepku #celiakie #dagmarmatejkova #celiakarna #celiakarnacz #receptarna #receptarnacz #bezmasa #bezlaktozy #glutenfree #gluteinfrei #bezvajec

3 views0 comments

Recent Posts

See All