• Dagmar Matějková

BEZLEPKOVÉ TĚSTOVINY


Bezlepkové těstoviny jsou jednoduché na přípravu a vstřícné také k našemu rozpočtu. Tedy pokud jsme nevykopali poklad anebo je nám úplně jedno, kolik, co stojí. Nicméně mně osobně, opravdu vadí, dávat za kvalitní bezlepkové těstoviny 100,- a více korun. Samozřejmě každý je vládcem svých financí a rozhodnout se může sám.


Pokud tedy dospějete k podobnému názoru jako já, že si své těstoviny připravíte sami, zde recept.


Nudle buď okamžitě uvaříme a nebo necháme usušit. Sušené potom vaříme kolem 8 minut v osolené vodě, čerstvé jsou hotové za chviličku.

  • Velmi snadné, příprava 30 minut

  • Bez lepku, laktózy a masa.


SUROVINY:

  • 3/4 hrnku tapiokového škrobu (pokud nemáte použijte kukuřičný nebo bramborový)

  • 1/4 hrnku pohankové mouky

  • 1 lžíce bramborové vlákniny

  • 3 lžičky Xantanu

  • 3 vejce

  • 2 lžíce olivového oleje

  • 1/2 lžičky soli





POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Smícháme suché přísady a přidáme rozšlehaná vejce a olej.

  • Zpracujeme těsto, které by se nemělo lepit. Pokud ano, přidáme mouku. Ideálně necháme pracovat robot.

  • Pokud máme strojek na nudle, zpracujeme zde. Pokud nikoliv, těsto rozválíme a nakrájíme na nudle nebo jiné tvary.

  • Vaříme v dobře osolené vodě cca. 2 minuty, pokud necháme nudle uschnout, bude to trvat déle.



Nudle nebo jiné těstoviny, které jsme si připravili, používáme jako standardní těstoviny s lepkem. Chutnají velmi podobně, ale pozor na druhý den, už to není ono. Vaříme tedy porce, které sníme okamžitě.


#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkova #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #nudle #pasta #celiakarna #celiakarnacz #bezmasa #pastabezlepku #provegetariany #veganske #bezlepkovetestoviny

356 views0 comments

Recent Posts

See All