Zmizely velmi rychle a to je vždy známka toho, že to asi šlo. Na snídani a svačinku ideální. Nebo na malý hlad, třeba s jogurtem. Měla jsem doma hodně lískových oříšků, tak jsem je využila. Nedávala jsem tam žádné máslo nebo olej, protože semena a ořechy jsou většinou dostatečně olejnatá, domnívám se, že to stačí. Cukr žádný, jenom med a jablečno-mangové pyré.
Snadné, doba přípravy 10 minut. Pečení asi 30 minut.
Bez lepku, vajec, laktózy a bez masa
Suroviny:
3/4 hrnku mletých lískových ořechů
1/2 hrnku ovesných vloček bez lepku
1/2 hrnku různých semínek a ořechů (len, lískové ořechy, dýňová a slunečnicová semínka
2 lžíce sušených malin
2 lžíce kokosu
1/2 hrnku rozinek
špetka soli
2 lžíce medu
špetka skořice
1 lžička prášku do pečiva
3/4 sklenice jablečno-mangového pyré, kupovala jsem v DM, je to 360 g
Postup přípravy:
Ořechy pomeleme, rozinky propláchneme horkou vodou. Troubu rozehřejeme na 180 °C.
Do mísy si dáme všechny suché přísady a dobře promícháme.
Poté přidáme pyré, med a scezené rozinky.
Dobře promícháme a tvarujeme sušenky, které klademe na plech s pečícím papírem.
Pečeme asi 30 minut.
Na mřížce necháme vychladnout.
Pokud se nám zdají příliš zdravé, máčíme v čokoládě nebo třeba karamelu:-).
Dobrou chuť přeji!
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments