top of page

Bezlepkové BAGETY

Aktualizováno: 8. 11. 2022

Bagety jsou samozřejmě oblíbené u dětí, ale i u dospělých. Moje bezlepkové bagety jsou vláčné, plné semínek a chutnají opravdu velmi lahodně. Myslím, že nezasvěcený, nepozná, že se jedná o pečivo bez lepku.

  • Snadné, příprava i s pečením 2 hodiny

  • Bez lepku, vajec a bez masa, mléko se dá nahradit vodou nebo rostlinnou tekutinou

SUROVINY:

  • 1 hrnek a něco navíc směsi bezlepkové mouky nebo koupeného mixu. Já jsme použila rýžovou, kukuřičnou, kokosovou, pohankovou.

  • 1/2 bezlepkového droždí

  • 4 lžíce mléka

  • 1 lžička třtinového cukru

  • 1 lžička soli

  • 1 lžíce psyllia

  • 1 lžíce bramborové vlákniny

  • 2 lžíce Chia semínek

  • 1 hrnek různých semínek (sezam, lněné semínko, slunečnicové semínko..)

  • voda dle potřeby


Bezlepkové BAGETY

POSTUP:

  • Připravíme si kvásek. Vlažné mléko smícháme s droždím, přidáme cukr. Promícháme a necháme pod utěrkou vzejít. Trvá to asi 10 minut.

  • Chia semínka a Psyllium si necháme, každé zvlášť nabobtnat v 1/2 hrnku vody.

  • Do mísy smícháme všechny suché přísady.

  • Jakmile nám vzešel kvásek, přidáme jej k suchým přísadám. Dále přidáme psyllium, chia semínka, vodu a zpracujeme těsto.

  • Těsto musí být vláčné.

  • Necháme kynout asi 1 hodinu.

  • Jakmile je těsto vykynuté, uděláme bagety, které obalíme v semínkách.

  • Necháme péct cca. 30 minut.

Jakmile máme upečeno, necháme na mřížce vychladnout.




Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



68 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page