• Dagmar Matějková

BEZLEPKOVÉ BAGETY

Updated: Oct 13, 2020

Bagety jsou samozřejmě oblíbené u dětí, ale i u dospělých. Moje bezlepkové bagety jsou vláčné, plné semínek a chutnají opravdu velmi lahodně. Myslím, že nezasvěcený, nepozná, že se jedná o pečivo bez lepku.

  • Snadné, příprava i s pečením 2 hodiny

  • Bez lepku, vajec a bez masa, mléko se dá nahradit vodou nebo rostlinnou tekutinou

SUROVINY:

  • 1 hrnek a něco navíc směsi bezlepkové mouky nebo koupeného mixu. Já jsme použila rýžovou, kukuřičnou, kokosovou, pohankovou.

  • 1/2 bezlepkového droždí

  • 4 lžíce mléka

  • 1 lžička třtinového cukru

  • 1 lžička soli

  • 1 lžíce psyllia

  • 1 lžíce bramborové vlákniny

  • 2 lžíce Chia semínek

  • 1 hrnek různých semínek (sezam, lněné semínko, slunečnicové semínko..)

  • voda dle potřeby



POSTUP:

  • Připravíme si kvásek. Vlažné mléko smícháme s droždím, přidáme cukr. Promícháme a necháme pod utěrkou vzejít. Trvá to asi 10 minut.

  • Chia semínka a Psyllium si necháme, každé zvlášť nabobtnat v 1/2 hrnku vody.

  • Do mísy smícháme všechny suché přísady.

  • Jakmile nám vzešel kvásek, přidáme jej k suchým přísadám. Dále přidáme psyllium, chia semínka, vodu a zpracujeme těsto.

  • Těsto musí být vláčné.

  • Necháme kynout asi 1 hodinu.

  • Jakmile je těsto vykynuté, uděláme bagety, které obalíme v semínkách.

  • Necháme péct cca. 30 minut.

Jakmile máme upečeno, necháme na mřížce vychladnout.


#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkova #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #celiakarna #celiakarnacz #bezmasa #provegetariany #bezvajec

11 views0 comments

Recent Posts

See All