top of page

Bezlepková GRANOLA s borůvkami

Aktualizováno: 8. 11. 2022

Granola je skvělá do jogurtu nebo mléka. Nebo třeba s ovocem jako vydatná a zdravá snídaně. U nás se snídá skoro denně. Granolu připravuji velmi často a pokaždé samozřejmě jinak. Podle toho, co mám k dispozici a nebo také podle toho, na co máme chuť. Z koření se dá použít skořice nebo vanilka, ale s tou raději opatrně.

  • Snadné, Příprava 5 minut, pečení asi 20 minut

  • Bez lepku, vajec, laktózy a samozřejmě také bez masa

SUROVINY:

  • 1 hrnek bezlepkových ovesných vloček

  • 1 ½ hrnku ořechů, semínek dle vlastního výběru (slunečnicová semínka, kešu, mandle, para, vlašské nebo lískové ořechy apod.)

  • 1 hrst kokosových kostek

  • 1 hrst sušených borůvek

  • 1 hrst sušených brusinek

  • 1 lžíce kokosového oleje

  • 2 lžíce medu

  • 2 lžíce javorového sirupu

  • 1 lžička skořice

  • ½ lžičky soli


Bezlepková GRANOLA s borůvkami

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Troubu si rozehřejeme na 180°C nebo použijeme remosku.

  • Kokosové kostky, sušené borůvky a brusinky necháme stranou.

  • Nejdříve smícháme suché ingredience, následně přidáme olej, med a javorový sirup. Vše pečlivě promícháme a dáme péct. Pečeme cca. 20 min., Granola musí libě vonět.

  • Po vychladnutí promícháme s kokosem a sušeným ovocem.

Podáváme s bílým jogurtem nebo mlékem.



Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



41 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page