Granola je skvělá do jogurtu nebo mléka. Nebo třeba s ovocem jako vydatná a zdravá snídaně. U nás se snídá skoro denně. Granolu připravuji velmi často a pokaždé samozřejmě jinak. Podle toho, co mám k dispozici a nebo také podle toho, na co máme chuť. Z koření se dá použít skořice nebo vanilka, ale s tou raději opatrně.
Snadné, Příprava 5 minut, pečení asi 20 minut
Bez lepku, vajec, laktózy a samozřejmě také bez masa
SUROVINY:
1 hrnek bezlepkových ovesných vloček
1 ½ hrnku ořechů, semínek dle vlastního výběru (slunečnicová semínka, kešu, mandle, para, vlašské nebo lískové ořechy apod.)
1 hrst kokosových kostek
1 hrst sušených borůvek
1 hrst sušených brusinek
1 lžíce kokosového oleje
2 lžíce medu
2 lžíce javorového sirupu
1 lžička skořice
½ lžičky soli
POSTUP PŘÍPRAVY:
Troubu si rozehřejeme na 180°C nebo použijeme remosku.
Kokosové kostky, sušené borůvky a brusinky necháme stranou.
Nejdříve smícháme suché ingredience, následně přidáme olej, med a javorový sirup. Vše pečlivě promícháme a dáme péct. Pečeme cca. 20 min., Granola musí libě vonět.
Po vychladnutí promícháme s kokosem a sušeným ovocem.
Podáváme s bílým jogurtem nebo mlékem.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments